Un adolescent de 17 ani a fost atacat de urs în Prahova. Tânărul și-a sunat tatăl, cu ultimele puteri

Un adolescent de 17 ani a fost atacat de urs în Prahova. Tânărul și-a sunat tatăl, cu ultimele puteri
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 04/05/2022, 07:28
Actualizat: 04/05/2022, 15:57

Un adolescent în vârstă de 17 ani a fost atacat de un urs marți dimineață, în județul Prahova.

Atacul a avut loc în apropierea unei stâne, iar tânărul a reușit să își sune tatăl, cu ultimele puteri, după cum informează Observatornews.

Victima a fost adusă la ambulanţă şi preluată de un echipaj al serviciului de ambulanţă Prahova. Medicii spun că are răni adânci pe spate, pe coapse şi pe gamba stângă, însă din fericire, viaţa lui nu este în pericol.

„M-a sunat la telefon să vin repede după el că a sărit ursul pe el. M-am dus acolo, era leşinat, căzut pe jos, l-a muşcat de coaste, de picior. L-am adus la ambulanţă. Am sunat la 112 şi l-am coborât aici în DN1”, a declarat tatăl băiatului.

Respectivul urs era cunoscut de autorități

Cel mai probabil, ursul care l-a atacat pe tânăr este chiar cel lovit în urmă cu trei săptămâni de un autoturism pe DN1. Animalul era căutat de autorități.

„Este posibil să atace, deoarece animalul, fiind rănit, el nu îşi mai poate procura hrana ca atunci când e sănătos”, a declarat medicul veterinar Radu Mitrea.

Membri ai asociaţiei judeţene de vânătoare, împreună cu reprezentanţi ai ocolului silvic, jandarmi montani şi chiar primarul localităţii au plecat în căutarea animalului sălbatic. A fost emis şi un mesaj de avertizare prin RO-Alert.

La jumătatea lunii trecute, pe DN1, în apropiere de localitatea Cornetu, pe sensul de coborâre, un urs a pătruns pe partea carosabilă și a fost acroșat de un autoturism. Ulterior, acesta a sărit peste separatoarele de sens fiind acroșat de o altă mașină care se deplasa pe sensul Ploiești-Brașov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase