Un alpinist britanic în vârstă de doar 23 de ani A MURIT după ce a căzut aproape 200 de metri în gol, de pe un munte. „Într-o secundă era acolo, iar în următoarea nu mai era”

Un alpinist britanic în vârstă de doar 23 de ani A MURIT după ce a căzut aproape 200 de metri în gol, de pe un munte. „Într-o secundă era acolo, iar în următoarea nu mai era”
FOTO - Facebook
Publicat: 09/02/2023, 21:42
Actualizat: 09/02/2023, 22:03

Jack Carne, un tânăr britanic pasionat de alpinism, în vârstă de 23 de ani, a murit – la sfârșitul săptămânii trecute – după ce a căzut în gol aproape 200 de metri, de pe un munte.

Alpinistul amator a plecat în drumeție, alături de doi prieteni, de 24 și de 23 de ani. Cei trei tineri, toți din Barnsley, au mers în Snowdonia, o regiune muntoasă din nord-vestul Țării Galilor.

Acolo, Jack și-a pierdut viața după ce a alunecat de pe o stâncă și a căzut în gol aproape 200 de metri, când mai avea aproape 10 m până la destinație, vârful Gribin Ridge.

„Trei tineri urcau pe creasta Gribin când un punct de sprijin s-a rupt și unul dintre ei a căzut de la o distanță mare. Din păcate, însă, acesta nu a supraviețuit din cauza rănilor grave. Gândurile tuturor membrilor echipei sunt alături de familia și prietenii victimei”, a declarat un purtător de cuvânt al echipei de Salvamont din Ogwen Valley.

Prietenii săi sunt șocați

„Nu pare real. Eram atât de aproape de vârf. Nu voi uita niciodată cât de tăcut era când a căzut. Când Jack a căzut, nu s-a auzit niciun zgomot. Nu a strigat, nu a țipat sau altceva. Pur și simplu a căzut. Într-o secundă era acolo, iar în următoarea nu mai era. Am strigat la el și am încercat să coborâm, dar nu răspundea și era prea periculos să mergem după el”, a declarat prietenul lui Jack, pentru DailyMail.

„Din fericire, aveam semnal la telefon și am putut suna la Poliție și Salvare în 20 de secunde de la impact. Când am vorbit cu paramedicii, aceștia au spus că, dacă ne consolează cu ceva, Jack ar fi murit pe loc. Noi trei mergeam în drumeții și cu cortul în majoritatea weekend-urilor. Săptămâna aceasta plănuisem să rezervăm o excursie în Alpi și urma să escaladăm împreună Kilimanjaro în cursul acestui an. Îl cunosc de aproape toată viața mea, este ca un frate pentru mine. Era cel mai drăguț tip pe care puteai spera să-l întâlnești. Nu-mi vine să cred că a plecat”, a mai spus prietenul tânărului decedat.

Celălalt prieten al tânărului a mărturisit că nu i-a venit să creadă că Jack nu mai este în viață: „A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. E ca și cum ar fi fost din familie. Avea întotdeauna un zâmbet obraznic pe față, era prietenul tuturor. La fiecare două săptămâni mergeam să ne cățărăm pe munți. Încă nu mi se pare real. Când l-am văzut căzând, am încremenit. Cred că în adâncul sufletului meu știam că s-a dus, dar am încercat să păstrez speranța până când i-au găsit trupul”.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York