Un avion cu 126 de pasageri s-a prăbușit pe aeroportul din Miami: „Am crezut că o să mor”

Un avion cu 126 de pasageri s-a prăbușit pe aeroportul din Miami: „Am crezut că o să mor”
Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 22/06/2022, 18:49

Un avion căruia i s-a stricat trenul de aterizare s-a prăbușit și a luat foc pe aeroportul din Miami. Cu toate astea, pasagerii au supraviețuit, dar au declarat că au trecut prin momente cumplite.

Un avion de pasageri care venea din Santo Domingo, Republica Dominicană a luat foc după o aterizare forțată pe Aeroportul Internațional din Miami. Aeronava s-a prăbușit fix la aterizare, relatează miamiherald.com.

Încendiul a izbucnit când a cedat partea din față a trenului de aterizare. Aeronava de tip McDonnell Douglas-82 a alunecat pe pistă, a lovit o baliză pentru comunicații și s-a oprit în afara pistei. În urma impactului, vârful avionului s-a făcut bucăți și aripa stângă a luat foc.

Pasagerii au fost evacuați pe aripa dreaptă a avionului și au fost salvați. Trei persoane au fost transportate la spital, dar medicii au reușit să îi pună pe picioare.

„Am crezut că o să mor, de fapt. Era un bătrân lângă mine și îl îmbrățișam. A fost oribil. Ne ciocneam dintr-o parte în alta și toate ferestrele parcă se spărgeau și apoi totul e bine. Oamenii au început să fugă, iar eu parcă am sărit și am început să fug”, a declarat Paola Garcia pentru CBS Miami.

Oficialii aeroportului au declarat într-un mesaj pe Twitter că prăbușirea trenului de aterizare din partea din față a aeronavei este motivul incidentului care a speriat pasagerii. Experții în aviație vor ancheta cauza accidetului mai în detaliu.

Accident aviatic cumplit în China

În urmă cu o lună, un avion China Eastern Airlines a fost prăbușit intenționat. Incidentul a avut loc pe 31 martie, iar aeronava Boeing 737-800 s-a distrus într-un versant de munte între orașele din sudul Chinei Kunming și Guangzhou, ucigând toți cei 132 de pasageri și membri ai echipajului.

O persoană familiarizată cu evaluarea preliminară a accidentului efectuată de Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA a spus: „Avionul a făcut ceea ce i-a spus cineva să facă din cabina de pilotaj”.

În aprilie, Administrația Aviației Civile din China (CAAC) a declarat că zvonurile legate de un accident intenționat „au indus în eroare publicul” și „au interferat cu activitatea de investigare a accidentelor”.