Un bărbat și-a anunțat familia că se sinucide, apoi s-a aruncat în râul Olt. Modul șocant în care l-au găsit pompierii (VIDEO)

Publicat: 14/04/2021, 17:54
Actualizat: 14/04/2021, 17:56

Scafandrii au găsit în râul Olt, miercuri dimineață, trupul neînsuflețit al unui un bărbat din localitatea Văleni, județul Olt, care și-a anunțat în prealabil familia că se va sinucide. Căutările au început după ce mașina bărbatului a fost găsită lângă râul Olt, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Potrivit martorilor, bărbatul s-ar fi legat cu lanțuri de brâu și mâini de o piatră de aproximativ 30 de kilograme și s-a aruncat în râul Olt. A lăsat la piciorul podului de peste râu mașina, dar și mai multe obiecte personale.

Pompierii și polițiștii au fost alertați de familia acestuia care a fost anunțată, în prealabil, de bărbat că va recurge la acest gest.

În jurul orei 06:00, echipaje din cadrul ISU Olt și ISU Dolj, au acționat cu autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport scafandri și echipamente la locul intervenției, din cadrul ISU Dolj, două autospeciale pentru primă intervenție și două bărci cu motor, în zona Podului Olt, pentru căutarea unui bărbat, posibil înecat”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

După aproximativ o jumătate de oră, de căutări, trupul bărbatului a fost găsit. Potrivit acelorași martori, misiunea pompierilor a fost extrem de grea, pentru că au fost nevoiți mai întâi să taie sârmele cu care era legat bărbatul de piatră pentru a-l putea scoate.

Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost adus la mal, dar medicii nu au putut să-l salveze, așa că decesul a fost constatat de medicul de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

El a fost găsit în zona unui picior al podului de la intrare în Slatina, unde adâncimea apei este de peste zece metri, vizibilitatea de aproximativ un metru, iar temperatura apei avea circa 8 grade Celsius.

Apropiații bărbatului spun că un prieten foarte bun al acestuia s-ar fi sinucis în condiții similare în trecut.

Un bătrân bolnav de COVID-19 s-a sinucis la Spitalul din Piatra Neamț, la scurt timp după vizita fiului său

Un bărbat în vârstă de 73 de ani, bolnav de cu COVID-19 și internat la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț, s-a sinucis, marți, aruncându-se de la etajul al treilea al clădirii.

Directorul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Alexandru Filimon, a declarat că bătrânul fusese vizitat de fiu cu puțin timp înainte de a decide să se arunce pe fereastră.

Sinucidere la Spitalul din Slobozia. Un pacient s-a aruncat de la etajul trei, sub privirile a zeci de oameni

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ)  Ialomița a demarat o anchetă după ce, joi seară, un pacient în vârstă de 73 de ani s-a aruncat în gol de la etajul trei al clădirii principale a SJU Slobozia.

Martori la sinucidere au fost 25 de persoane, atât pacienți din spital, cât și medici, alertați de bolnavi.

Medicii de la UPU au încercat imediat să-l salveze pe bărbat, dar decesul a fost constatat o oră mai târziu, în ciuda manevrelor de resuscitare.

FOTO & VIDEO: ISU Olt

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase