Un membru PNL și-a anunțat demisia din partid, reclamând „noua orientare pesedită” a formațiunii politice

Un membru PNL și-a anunțat demisia din partid, reclamând „noua orientare pesedită” a formațiunii politice
FOTO - caracter ilustrativ
Publicat: 16/01/2022, 15:03
Actualizat: 16/01/2022, 15:04

Emanuel Soare, fost prefect de Argeş, a anunţat sâmbătă, printr-un mesaj postat pe Facebook, că demisionează din PNL, precizând că filiala liberală din care făcea parte „calcă în picioare toate principiile democraţiei şi moralităţii politice”.

Totodată susţine că actuala conducere a PNL Argeş nu comunică cu formaţiuniea politică din care face parte şi înlătură „toate persoanele care au promovat idei împotriva politicilor PSD”.

„După trei ani de la intrarea mea în politică alături de PNL, am decis să DEMISIONEZ din funcţia de Prim-Vicepreşedinte şi din calitatea de membru al PNL. (…) Din păcate, noua conducere a PNL Argeş, impusă complet nestatutar, calcă în picioare toate principiile democraţiei şi moralităţii politice. Nu comunică cu membrii activi, nu se consultă cu organizaţiile în stabilirea noilor birouri de conducere, înlătură toate persoanele care au promovat idei împotriva politicilor PSD şi aduce persoane care nu au nici măcar calitatea de membru PNL sau sunt din alte judeţe în componenţa noului Birou Politic Judeţean”, a scris fostul prefect de Argeş, pe rețeaua de socializare.

De asemenea, el a reclamat „noua orientare pesedită” promovată de conducerea partidului şi i-a îndemnat pe toţi „liberalii autentici” să ia de urgenţă cea mai bună decizie pentru ei şi pentru electorat.

„Sunt alături de toţi liberalii autentici care mai sunt, încă, în PNL, le înţeleg frustrarea şi nemulţumirile şi îi invit să reflecteze asupra noii orientări pesediste promovate de noua conducere a PNL şi să ia, de urgenţă, decizia pe care o consideră corectă faţă de ei înşişi, faţă de credinţele lor şi faţă de electoratul de dreapta, liberal. În condiţiile actuale, nu poţi rămâne în PNL şi să te comporţi ca şi cum nimic nu s-a întâmplat şi să speri că electoratul va uita şi va mai vota vreodată PNL”, a încheiat acesta.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult