Un nou videoclip care arată mii de lilieci ținuți în cuștile laboratoarelor din Wuhan stârnește controverse

Un nou videoclip care arată mii de lilieci ținuți în cuștile laboratoarelor din Wuhan stârnește controverse
Publicat: 16/06/2021, 17:13
Actualizat: 16/06/2021, 17:15

În timp ce G7 îndeamnă la o nouă investigație cu privire la originea pandemiei Covid (declanșând reacția dură a Chinei) SkyNews Australia a găsit și a lansat un videoclip care arată modul în care Institutul de Virologie Wuhan, în centrul teoriilor suspiciunii cu privire la nașterea virusul în laborator, a ținut câteva mii de lilieci în cuști în scopuri de cercetare. Aceste animalele care ar fi răspândit – poate prin intermediul altor vectori de animale – epidemia în rândul oamenilor.

Videoclipul în cauză ar nega versiunea OMS care marcase ipoteza drept simplă „conspirație”.

În videoclipul dezvăluit de SkyNews Australia – datând din 2017 și definit ca „oficial” – puteți vedea angajații laboratorului orașului chinez, unde între 2019 și 2020 a izbucnit primul focar de Covid – care alimentează – de fapt – lilieci vii.

Materialul dezvăluie că, de mai bine de 10 ani, echipa de cercetători coundusă de Shi Zhengli a colectat mai bine de 15.000 de mostre de liliac din China şi mai multe ţări africane, în căutarea originilor COVID-19 şi, în acelaşi timp, izolând şi caracterizând multe alte virusuri.

Mai mult decât atât, Sky News Australia spune că în laboratorul din Wuhan se foloseau şoareci pentru a vedea ce variante de coronavirus se pot transmite la om.

În anumite experimente, au fost folosiți şoareci cu gene umane, pemntru a face ca virusurile care nu puteau infecta oameni, să facă exact opusul.

Aceste experimente aveau scopul de a face virusurile mai contagioase şi mai virulente pentru a încerca să anticipeze care dintre ele va putea provoca o pandemie.

Chiar în aceste zile, însă, omul de știință chinez Shi Zhengli a negat încă o dată, într-un interviu acordat New York Times, că Institutul de Virologie Wuhan ar putea fi la originea pandemiei Covid-19.

„Cum pot oferi dovezi despre ceva pentru care nu există?”

De fapt, recent, a apărut o dezvăluire despre aproximativ trei cercetători de la Institutul Wuhan care ar fi fost bolnavi în 2019 după ce au vizitat o peșteră de lilieci din provincia Yunnan.

Conform New York Times, însă, în 2017, Shi și colegii săi de laborator au publicat cercetări cu privire la un experiment în care au creat „noi coronavirusuri de lilieci hibride, amestecând și potrivind părți ale celor existente, inclusiv cel puțin unul care era aproape transmisibil ființelor, pentru a studia capacitatea lor de a infecta și de a reproduce în celulele umane ”.

De asemenea, la NYT, savantul chinez a explicat că experimentele pe care le-a efectuat nu au vrut să facă un virus „mai periculos”. În schimb, au urmărit să înțeleagă modul în care virusul ar putea trece de la o specie la alta. „Laboratorul meu nu a efectuat și nu a colaborat niciodată în efectuarea de experimente care îmbunătățesc virulența virușilor.”

Raportul OMS cu privire la originea pandemiei nu menționa prezența liliecilor la Institutul orașului unde a fost înregistrată prima dată Covid-19, în timp ce în atașamente se menționa posibilitatea de a găzdui animalele.

Zoologul Peter Daszak, care a făcut parte din misiunea OMS din Wuhan, a declarat că este o conspirație să sugereze că liliecii au fost crescuți la Institutul de virologie. Într-un tweet din decembrie 2020, el a scris că „nu au fost trimiși lilieci la laboratorul Wuhan pentru analiza genetică a virușilor colectați pe teren.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Gina Pistol, OUT de la Antena 1?! Șefii i-au pus pe EI să-i prezinte emisiunea...
FOTO. Diana a căzut victimă hackerilor: i-au furat filmulețe explicite din telefon! Imagini intime i-au...
Dereglările hormonale se văd pe față. Hormonul care e „capul răutăților” și ne fură buna...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Câţi IT-işti are fiecare judeţ. Cluj şi Timiş la vârf, Mehedinţi şi Giurgiu la coadă
Noi imagini cu AUSTRAL, cel mai nou SUV franțuzesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Prima țară din UE care elimină toate restricțiile împotriva COVID-19
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Incendiu într-un bloc din Medgidia. Locatarii au fost evacuați. Video
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Vestea ȘOC a momentului despre polițistul care a ucis-o pe Raisa. Ce s-a întâmplat peste...
Cresc pensiile în România! Este vestea momentului! Au anunțat acum
Reușită istorică. România devine o forță mondială! Vom sta la masă cu giganții planetei
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România