Un puternic incendiu forestier a izbucnit în apropierea unui oraş turistic din sud-vestul Turciei. Flăcările sunt accentuate de vântul puternic

Un puternic incendiu forestier a izbucnit în apropierea unui oraş turistic din sud-vestul Turciei. Flăcările sunt accentuate de vântul puternic
Sursa foto: Twitter/T.C. Millî Savunma Bakanlığı
Publicat: 13/07/2022, 19:56

Un incendiu de pădure puternic a izbucnit în apropierea oraşului turistic Datca din sud-vestul Turciei. Autoritățile locale și media au anunțat că pompierii s-au luptat ore în șir cu flăcările care se extindeau continuu, alimentate de vântul puternic.

Biroul guvernatorului provincial din Mugla a transmis, prin intermediul unui comunicat, că nouă elicoptere, cinci aeronave şi mai multe autovehicule pentru stingerea incendiilor au fost trimise în regiunea afectată. Potrivit autorităților, focul era înțesit de vântul extrem de puternic.

În imaginile publicate pe rețelele sociale au putut fi văzute coloanele de fum, care se ridicau din copaci, precum și elicopterele care aruncau apă peste flăcările ce se extindeau în pădurea din zona turistică.

În comunicatul emis de autorități, se menționează faptul că „un număr mare de echipaje aeriene şi terestre au fost direcţionate în regiune. Au fost luate măsurile necesare de către echipele noastre pentru protejarea aşezărilor de incendiu”.

În ultimele săptămâni, și țări precum Franţa şi Portugalia au fost afectate de o serie de incendii de vegetaţie. Cele două state se confruntă cu al doilea val de caniculă, în decurs de doar două luni.

Mii de turiști au fost deja evacuați în sud-vestul Franței din cauza a două incendii de amploare. Peste 1.700 de hectare de vegetație au ars deja, iar cele mai grave incendii au loc în departamentul Gironde.

Cele mai grave incendii din istoria Turciei au avut loc vara trecută, atunci când flăcările au devastat 140.000 de hectare de teren din mediul rural. Oficialii locali au declarat că autorităţile nu au fost pregătite vara aceasta, informează Reuters.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, unde tratează subiecte de actualitate, în calitateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase