Un tânăr din Iași a furat o haină de blană de 5.000 de lei din Palas Mall și a vândut-o apoi cu 1.500 de lei. Ce s-a întâmplat imediat

Un tânăr din Iași a furat o haină de blană de 5.000 de lei din Palas Mall și a vândut-o apoi cu 1.500 de lei. Ce s-a întâmplat imediat
Publicat: 01/10/2022, 12:14

Un tânăr de 20 de ani din Iași s-a ales cu dosar penal după ce a furat o haină de blană în valoare de 5.000 de lei dintr-un mall.

Acesta a profitat de un moment de neatenție al vânzătorului și, la scurt timp după ce a furat haina a decis să scape de ea, vânzând-o unei femei pe care a întâlnit-o întâmplător.

Acesta i-a cerut femeii suma de 1.500 de lei pentru haina respectivă.

Totul s-a întâmplat acum aproape doi ani, iar acum judecătorii au decis că tânărul va trebui să plătească o amendă penală de 1.800 de lei.

Se pare că totul a fost premeditat, hoțul anunțând un prieten că are de gând să fure.

„În jurul orei 17:00, inculpatul s-a deplasat către un complex comercial, cu intenţia de a sustrage bunuri din interior, ocazie cu care s-a întâlnit şi cu martorul. Inculpatul i-a spus acestuia că intenționează să sustragă o haină de blană, întrucât poate obține un preţ bun pe ea, dar între cei doi nu a existat o înţelegere cu privire la comiterea faptei, aceştia despărţindu-se. În timp ce se plimba prin incinta complexului, inculpatul era atent la un stand cu haine de blană situat la parterul complexului şi, la un moment dat, profitând de faptul că persoana vătămată, proprietarul standului, nu era atentă, a luat o haină de blană de culoare gri pe care a ascuns-o sub haina cu care era îmbrăcat şi s-a îndepărtat”, precizau magistrații.

Magistrații au informat că respectiva haină a ajuns înapoi la proprietar, potrivit presei locale.

Dacă nu plătește, tânărul din Iași riscă închisoarea

Judecătorii i-au pus în vedere bărbatului că dacă nu va achita amenda penală, riscă să facă închisoare.

„Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 C.p. referitoare la înlocuirea pedepsei amenzii cu zile de închisoare efectivă, în caz de neexecutare cu rea-credinţă a amenzii în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii. În caz de imposibilitate de achitare integrală a amenzii în termenul de 3 luni, judecătorul delegat cu executarea poate dispune, la cererea inculpatului, eşalonarea plăţii amenzii pe o perioadă de cel mult 2 ani, în rate lunare, potrivit art. 559 alin. (2) Cod procedură penală”, se arată în decizia instanței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase