UNTOLD marchează o nouă premieră în România: The EDGE, chitaristul legendarei trupe U2, l-a însoțit pe Martin Garrix la festival

UNTOLD marchează o nouă premieră în România: The EDGE, chitaristul legendarei trupe U2, l-a însoțit pe Martin Garrix la festival
Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 11/09/2021, 18:11
Actualizat: 11/09/2021, 18:11

A doua zi a festivalului UNTOLD a adus o nouă premieră în România. The Edge, chitaristul legendarei trupe U2, l-a însoțit pe Martin Garrix la UNTOLD, fiind astfel pentru prima dată când un membru al fabuloasei trupe U2 ajunge în România. DJ-ul olandez a venit în țara noastră din Las Vegas și l-a adus pe The Edge la UNTOLD pentru a-i prezenta unul dintre festivalurile lui preferate din întreaga lume, după cum a declarat și în timpul show-ului de aseară.

The Edge a fost impresionat de reacția publicului care a ascultat pentru prima dată, live la UNTOLD, ,,We Are The People”, imnul oficial UEFA EURO 2020. The Edge a avut bucuria să lucreze împreună cu prietenul și colegul său Bono, solistul trupei U2, și Martin Garrix la realizarea acestui imn oficial.

Chitaristul și-a dorit să rămână o prezență discretă în festival. Timp de 90 de minute a urmărit din fața scenei, dar și din backstage setul olandezului și a făcut poze fanilor care se bucurau de magia festivalului, pentru prima dată în ultimii doi ani.

După show, impresionați de atmosfera de la mainstage, Martin Garrix și The Edge au urcat la etajul 3 al Cluj Arena și au urmărit zecile de mii de participanți vibrând pe setul lui Fedde le Grand. La fel de discreți, The Edge și Martin Garrix au vizitat apoi mai multe zone din festival, printre care scenele Galaxy și Alchemy.

Vizita lui The Edge la UNTOLD marchează o premieră națională, fiind pentru prima dată când un membru al trupei U2, una dintre puținele trupe live care strânge sute de mii de participanți la un concert, ajunge în România. U2 a scris istorie în muzica ultimilor 45 de ani, având 170 de milioane de înregistrări vândute la nivel mondial, 22 de premii Grammy, și a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

În 2021, întreaga lume a fost impresionată de anunțul colaborării dintre solistul trupei U2, Bono, The Edge și Martin Garrix.

Aflat în top 3 cei mai buni DJ-i ai planetei, Martin Garrix a declarat că a fost o onoare incredibilă să primească invitația de a produce imnul oficial UEFA EURO 2020 și de a obține acceptul celor doi membri ai formației U2 să lucreze împreună. Este pentru prima dată când Bono și The Edge au colaborat cu un artist din industria muzicii electronice. Imnul oficial a fost lansat pe 14 mai 2021, în aceeași zi în care Martin Garrix a împlinit 25 de ani, fiind cadoul perfect pentru DJ-ul și producătorul olandez.

La finalul show-ului de pe mainstage-ul UNTOLD 2021, Martin Garrix a declarat că abia așteaptă să vină la următoarea ediție a festivalului din Cluj-Napoca.

UNTOLD, cel mai sigur loc public din România: Peste 75% dintre participanți sunt vaccinați

După primele două zile de festival, organizatorii anunță că 75 % dintre fanii prezenți la ediția din acest an sunt vaccinați. Media înregistrată la UNTOLD este una impresionantă fiind aproape de trei ori mai mare față de media imunizării la nivel național. Acest fapt vine să confirme faptul că festivalul UNTOLD din acest an reprezintă cel mai sigur loc public din România, dar și faptul că festivalul este un stimulent bun pentru cei care se vaccinează.

Vineri, 10 septembrie, din toate cele peste 3.000 de persoane testate la cele 28 de centre medicale din întreaga țară, acreditate UNTOLD, doar 6 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19. Toate cele 6 persoane depistate pozitiv în centrele medicale nu s-au mai deplasat spre zona festivalului și au urmat protocolul medical prestabilit de autorități. Abonamentele lor au fost anulate pentru ediția din acest an și au fost transferate pentru ediția de anul viitor a festivalului UNTOLD.

În ultimele 48 de ore, la nivelul întregii țări s-au efectuat peste 60.000 de teste rapide antigen, dintre care peste 9800 au fost făcute doar de cei care și-au dorit să ajungă la UNTOLD. Acest lucru arată faptul că festivalul UNTOLD contribuie inclusiv la stimularea testării în rândul tinerilor din România.

„Ne-am asumat responsabilitatea de a face din festivalul UNTOLD cel mai sigur loc public din România. Măsurile implementate în acest an sunt cele mai ample măsuri aplicate până acum la evenimente în Europa. Statisticile după primele două zile de festival arată că ne respectam angajamentul luat si ca tinerii care vin la festival sunt responsabili, dispuși să se vaccineze sau să se testeze” a declarat Edy Chereji, Directorul de Comunicare UNTOLD.

Accesul la festival se face exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. În plus, ca o extra măsură de siguranță și minorii de peste 7 ani se supun aceluiași triaj epidemiologic.

Tinie Tempah pe mainstage alături de Martin Garrix

Cei peste 69.000 de participanți din cea de-a doua zi a festivalului au trăit magia UNTOLD la scena principală alături de artiști precum Martin Garrix, Fedde le Grand, Paul Van Dyk sau Parov Stelar.

De asemenea, trupa Vama a încântat publicul UNTOLD cu piesele sale cunoscute, dar și cu un moment inedit de DJ SET, cu Tudor Chirilă în prim plan.

Martin Garrix a pregătit un show special, cu surprize dedicate fanilor veniți din peste 100 de țări ale lumii. Acesta l-a avut alături de el pe scenă pe Tinie Tempah, artist apropiat al festivalului și bun prieten al DJ-ului și producătorului olandez. Martin Garrix a declarat că a fost o reîntâlnire mult așteptată cu fanii UNTOLD și că de fiecare dată când ajunge la Cluj-Napoca simte energia specială a publicului pe care nu o întâlnește nicăieri altundeva în lume.

Recital memorabil Gheorghe Zamfir pe mainstage-ul UNTOLD. Maestrul s-a întâlnit cu Martin Garrix

O altă apariție memorabilă, cu o încărcătură emoțională puternică pentru români și nu numai, a fost recitalul oferit de cel mai mare naist al lumii, maestrul Gheorghe Zamfir. Maestrul a avut o scurtă întâlnire, înainte de spectacolul său, și cu DJ-ul numărul 3 al lumii, Martin Garrix, care și-a exprimat admirația și aprecierea pentru munca și talentul său. Asocierea lui Gheorghe Zamfir cu festivalul UNTOLD are un scop nobil. Una dintre cele mai mari dorințe ale muzicianului este aceea de a pune bazele primei Academii Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir, festivalul UNTOLD fiind implicat în promovarea acestui proiect.

„De mult timp aveam în minte această idee: o școală pentru a dărui noii generații de muzicieni cunoștințele mele și un loc unde tinerele talente să poată studia; cred că lucrurile bune se întâmplă la timpul lor. Când tinerii apreciază și susțin proiectele viitoarelor talente la scară mare, înseamnă că societatea este sănătoasă și visurile noastre devin visurile lor. Multe mulțumiri excepționalei echipei și participanților de la Untold, pentru contribuția la realizarea Academiei Internaționale de Nai ! Proiectul meu a devenit proiectul vostru, visul meu a devenit visul vostru!”, a declarat maestru Gheorghe Zamfir.

Artiștii de la scenele Galaxy și Alchemy au făcut senzație

DJ-ul Ethylen, Claptone Daytime Show, Mahony, Seth Troxler, și Jamie Jones B2B Loco Dice au urcat pe scena GALAXY în a doua zi de festival. La ALCHEMY, artiști români și internaționali precum Grasu XXL, Deliric X Silent Strike, Amuly, The HolyGood Gang -Robert Graur, Cabral Ibacka- Faibo X, Wilkinson DJ Set & MC AD-APT sau Dirtyphonics au făcut un show spectaculos. Pe toate celelalte scene au concertat alți peste 40 de artiști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi