VIDEO | Cozi kilometrice și aglomerație la granița cu Bulgaria de la Calafat, după ce transportul cu bacul a fost suspendat din cauza secetei

Publicat: 01/08/2022, 15:45

Aplicațiile care indică timpul de aștepătare în vămi arată că la Calafat șoferii  de camion trebuie să stea cel puțin 90 de minute la coadă pentru a trece frontiera în Bulgaria, iar șoferii autoturismelor minimum 40 de minute. Totul după ce la vama Bechet, traficul a fost suspendat temporar după ce nivelul Dunării a scăzut, iar circulația cu bacul a fost oprită.

În plus, în această perioadă a crescut numărul persoanelor care pleacă în vacanță în Bulgaria sau Grecia și trec frontiera prin județul Dolj. Cel mai greu este pentru șoferii de tir. Coada de autocamioane se întindea luni dimineața pe o distanță de 12 kilometri, chiar de la ieșirea din comuna Maglavit, Dolj. Acest lucru a dus și la paralizarea traficului în zonă. Cum tirurile blochează singura bandă de mers spre țara vecină, oamenii sunt nevoiți să meargă pe contrasens. Numai că, la fiecare încercare de a depăși coloana de mașini, șoferii se intersectează cu autoturismele care intră în țară.

“Mergem în Grecia, dar nu știm când ajungem în ritmul asta. Se circulă înfiorător. Până să ajungem la vamă sunt coloane de tiruri care așteaptă, noi abia ne strecurăm printre ele. Ar trebui să ia măsuri”, a spus un șofer.

Oamenii spun că astfel cresc și cheltuielile pentru vacanță.

„Stăm cu motorul pornit, cu aerul condiționat, altfel ne coacem în sorele acesta”

“Stăm cu motorul pornit, cu aerul condiționat, altfel ne coacem în sorele acesta. Carburantul s-a scumpit, ajungem să plătim și mai mult. Nu mi se pare normal. Stăm cu copiii în mașină să așteptăm aproape o oră”, a mai precizat alt un șofer.

În wekeend situația este și mai dificilă pentru că atunci crește numărul turiștilor care tranzitează frontiera. Reprezentanții Poliței de Frontieră spun că se așteaptă ca traficul să fie intens toată luna august.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult