VIDEO | Cu ce viteză uluitoare a fost prins un șofer de BMW în Craiova

Publicat: 26/06/2022, 14:25

A fost razie de amploare la Craiova, sâmbătă. Polițiștii de la Rutieră au depistat  un șofer care gonea cu aproape 180 de kilometri pe oră în oraș, unde limita este de 50 de km/oră. În plus, oamenii legii au descoperit, la volan tineri bauți zdravăn sau drogați.

Primii care au intrat în vizorul polițiștilor au fost doi tineri care conduceau cu viteza excesivă pe o porțiune de drum unde limita de viteză este de 50 de km/ oră.

„Cei doi șoferi de 21 și 27 de ani au fost depistați de polițiștii Biroului Rutier Craiova în timp ce conduceau autoturisme cu vitezele de 179 și 147 km/h, în municipiul Craiova. Ambii conducători auto au fost sancționați contravențional conform O.U.G. nr.195/2002 R., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Tânăr prins băut la volan

Tot sâmbătă seara, polițiștii au depistat un tânâr conducând un autoturism cu o alcoolemie de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat și sub influența substanțelor psihoactive.

 “Polițiștii Secției nr.5 Poliție Craiova au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Întorsura, în timp ce conducea un autoturism pe strada Constantin Brâncoveanu, din municipiul Craiova. Întrucât acesta prezenta halenă alcoolică și era agitat a fost condus la Biroul Rutier Craiova unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.De asemenea, tânărul a fost testat de polițiști cu aparatul Drug test, rezultatul fiind pozitiv la consumul de opiacee, acesta refuzând să-i fie prelevate mostre biologice” , se mai arată în comunicat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Tot la razie a fost depistat și  un bărbat de 33 de ani care conducea  un autoturism sub influența opiaceelor.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult