VIDEO | Prima zi de vaccinare anti-COVID într-un centru mobil. „Să ne vaccinăm, că a început să îmi fie frică pe stradă” (REPORTAJ)

Redactor:
Ina Stoica
Redactor:
Oana Zvobodă

Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile a început miercuri, în sate din mai multe județe. Zeci de localnici au venit să se imunizeze încă de la prima oră în comuna Afumați, unde a fost inaugurat primul centru mobil de vaccinare din județul Ilfov.

Platforma de programare pentru vaccinare a fost o bătăie de cap pentru mulți dintre ei. Oamenii au cerut ajutorul medicului de familie din comună, dar până acum, soluția era să plece din sat, la un centru din București.

Cei care au venit să se imunizeze știau deja vaccinurile, unii aveau preferințe pentru un anumit ser, alții nu voiau decât să se vaccineze, să scape de ”teamă”.

O zi la un centru COVID de vaccinare

”Comunitatea este numeroasă și oamenilor le este mai comod așa decât să meargă în alte localități. Când am auzit că este vorba despre Moderna – că voiam Moderna sau Pfizer -, am zis gata, mă grăbesc, cu pași repezi. Vă mărturisesc cu sinceritate că le spun tuturor să se vaccineze, că este unica șansă a noastră, a comunității, spre binele tuturor, ca să depășim această pandemie”, a spus o femeie, după ce s-a vaccinat.

”E bine, aproape de sat, adică nu mai plecăm în oraș. Acum, dacă ne-a adus-o, Doamne ajută să fie mai multă lume ”, a spus o altă femeie din Afumați care s-a vaccinat în centrul mobil.

”Este prima doză de vaccin, o aștept demult și asta a fost cea mai bună posibilitate”, a adăugat un bărbat.

Reporter: V-ați programat și înainte?
Persoană vaccinată: Nu, n-am reușit, am tot așteptat. Ne-a sunat medicul de familie aseară și ne-am prezentat, și au mers lucrurile extraordinar de bine.

Reporter: Ce le-ați spune oamenilor care nu vor să se vaccineze?
Persoană vaccinată: Să se vaccineze, să scăpăm, Doamne iartă-mă, de sperieturile astea, că ne speriem. A început să îmi fie frică să vorbesc cu oameni pe stradă.

Medic: „Nu toată lumea are acces la internet”

Într-un astfel centru se pot imuniza o sută de persoane pe zi. Pentru moment, în aceste centre vor fi folosite vaccinurile de la Moderna, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius.

Este o inițiativă foarte utilă pentru a aduce vaccinul mai aproape, în mijlocul comunităților. Persoanele se pot prezenta fără a se programa în platformă. Nu toată lumea are acces la internet și la interfața aceasta digitală, și atunci este o oportunitate foarte bună pentru persoanele mai în vârstă, pentru persoanele care nu sunt prietene cu tehnologia”, a spus Raluca Măroiu, medic primar în medicina muncii la Spitalul Militar.

„Un centru modern, cu personal medical foarte bine pregătit de la Spitalul Militar Central. Este primul centru la nivel național și se intenționează să se multiplice și în alte localități. Până în acest moment, comuna nu avea un centru fix de vaccinare, era foarte necesar. El va fi folosit atât de afumățeni, cât și de cetățenii din comunele învecinate. Sunt trei localități care nu beneficiază de un asemenea centru”, a declarat Gabriel Duminica, primarul comunei Afumați. 

Centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt de astăzi în comune din județele Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
FOTO. Imaginile momentului cu logodnica lui Ion Ion Țiriac! S-a pozat așa și fanii au...
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Părerea lui Gigi Becali despre George Simion. Surprinzător ce a putut spune despre liderul AUR
Tatuaje reale, pe durată limitată. Soluţia pentru cei care vor să se tatueze „fără regrete”
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Fotografia care a stârnit controverse pe Facebook: „Cine a spus că în Poliția Română sunt...
De ce a murit, de fapt, Ioan Danciu! Ce au găsit medicii în trupul său...
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Adevărul despre plecarea lui Duckadam în America. I-a spus totul lui Dan Negru
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
A MURIT! Vestea ȘOC a momentului în România
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide