VIDEO | Daniel Buzdugan, despre întâlnirile providențiale pe care le-a avut pe Muntele Athos, la podcastul „Altceva” cu Adrian Artene

Publicat: 27/11/2022, 21:19

Actorul și prezentatorul TV Daniel Buzdugan este invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA difuzat sâmbătă, 26 noiembrie. El a povestit despre experiența sa transformatoare în călătoriile pe Muntele Athos și a mărturisit că acolo a găsit liniștea, adusă atât de locul duhovnicesc, cât și de trăitorii în duh cu care a avut „întâlniri providențiale”.

Buzdugan a povestit că l-a întâlnit acolo pe părintele Daniil, fiul lui Octavian Cotescu și al Valeriei Seciu, pe părintele Chiril, duhovnicul său și al mănăstirii.

„Este un om de o bucurie și de o sfințenie, atât de profund și simte niște lucruri și-ți răspunde uneori la niște lucruri pe care tu le ai în cap. Mi s-a întâmplat chiar la spovedanie. Nu am ajuns să spun: părinte, am făcut, am gândit, am furat, de dat în cap nu am dat – ce păcate am făcut eu – nu apucasem să zic toate lucrurile astea. Era pur și simplu o discuție normală, despre ce se întâmplă în România, despre ce se întâmplă în lume, despre om și așa mai departe și la un moment dat îi zic: părinte, stăm de o oră la vorbă și nu m-ați întrebat. Și îmi răspunde – că multă lume îmi zice: fii atent la ce rostește părintele că s-ar putea să ți se pară fără noimă și apoi te duci acasă și spui wow! Te luminezi. Și el spune: Da, domnul Daniel, eu aici la spovedanie mă trezesc cu tot felul de oameni și a venit la un moment dat un domn psiholog foarte bun să mă verifice sau ceva și -am zis despre el. Și el m-a înterbat: de unde știți lucrurile acestea. Și el: v-am spovedit. El spunea de fapt că, de fapt, și eu eram spovedit. Și de atîta smerenie spune că de fapt Dumnezeu a vorbit”, spune Buzdugan.

El adaugă că, la un moment dat, părintele a observat că nu are cruce și l-a întrebat ce fel de creștin e dacă nu are cruce. Și prezentatorul a vrut imediat să ia o cruce frumoasă de argint de la mănăstire, dar duhovnicul l-a sfătuit să ia mai bine o cruce smerită de lemn.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase