VIDEO | Doi bărbați din Băilești, principalii suspecți în cazul incendierii a două mașini

Publicat: 21/07/2021, 15:42
Actualizat: 21/07/2021, 15:48

Doi bărbați din localitatea doljeană Băilești sunt principalii suspecți în cazul unui incendiu în urma căruia două autoturisme parcate pe o stradă din localitate au fost distruse. Cei doi ar fi provocat un incendiu la unul dintre autoturisme, iar focul s-a extins și la o altă mașină parcată în apropiere.

Polițiștii și pompierii din municipiul Băilești – județul Dolj, au fost solicitați să intervină în noaptea de 3 spre 4 iunie la un incendiu produs la două autoturisme de pe o stradă din localitate.

Proprietarul mașinii incendiate, un bărbat de 32 de ani din localitate, a fost cel care a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat că persoane neidentificate i-au dat foc la mașină.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că la autoturismul în cauză a izbucnit un incendiu, ce s-a propagat ulterior la un alt autoturism, care aparține unui bărbat de 35 de ani, tot din Băilești, parcat pe aceeași stradă, în apropierea primului autoturism.

Dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere

Incendiul a fost localizat și stins de pompieri din cadrul I.S.U. Dolj-Secția de Pompieri Băilești, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de lei.

Imediat după incident, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere. Oamenii legii au continuat cercetările pentru identificarea persoanelor care ar fi comis fapta, dar și pentru documentarea întregii activități infracționale și dispunerea măsurilor legale care se impun. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Băilești, care îi cercetează pe bărbați pentru distrugere.

“Polițiștii au desfășurat activități specifice în vederea identificării persoanelor care ar fi comis fapta și tragerea acestora la raspundere penală, fiind stabilit un cerc de suspecți și ridicate imagini surprinse pe camerele de supraveghere din zonă. De asemenea, au fost audiate persoanele vătămate precum și alte persoane care ar fi putut indica detalii care să conducă la identificarea persoanelor în cauză. Totodată, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de distrugere, în urma cărora două persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri“, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Polițiștii au identificat două persoane, respectiv un tânăr de 22 de ani și un bărbat de 30 de ani, ambii din Băilești, care sunt bănuite că în noaptea de 3 spre 4 iunie a.c. ar fi provocat incendiul în urma căruia cele două autoturisme au fost distruse. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băilești, urmând ca apoi să fie propusă soluția legală.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase