VIDEO | Emoționant până la lacrimi. Doi copii au fost aduși din Ucraina la mama lor, aflată la granița cu Ungaria, de o străină. Tatăl lor a rămas să lupte în război

VIDEO | Emoționant până la lacrimi. Doi copii au fost aduși din Ucraina la mama lor, aflată la granița cu Ungaria, de o străină. Tatăl lor a rămas să lupte în război
Sursa: captură video Twitter Reuters
Publicat: 28/02/2022, 09:19

Moment emoționant la granița dintre Ucraina și Ungaria. Doi copii au fost aduși la mama lor de o străină, după ce tatăl lor a rămas să lupte în război.

Mama celor doi copii lucrează în Italia și, imediat după izbucnirea conflictului armat, ea a pornit spre țara natală pentru a ajunge la fiica și fiul ei, captivi în mijlocul războiului, potrivit The Guardian.

Femeia a avut un înger păzitor, atât în cer, cât și pe pământ. Nataliya Ableyeva, o femeie de 58 de ani, i-a adus în siguranță pe cei doi copii, până la granița dintre Ungaria și Ucraina.

Tatăl celor doi copii a fost nevoit să rămână în Ucraina pentru a lupta pe front. Așa ca i-a încredințat pe fiica și pe fiul său ucrainencei de 58 de ani și i-a dat numărul de telefon al soției

Momentul revederii a fost extrem de emoționant și a fost filmat de presa internațională aflată la granița dintre cele două state.


Nataliya Ableyeva și-a lăsat în urmă cei doi copii, ambii adulți, în Ucraina. Unul este polițist, iar celălalt este asistent medical și niciunul nu poate părăsi Ucraina conform Legii marțiale.

A cincea zi de război în Ucraina

Atacurile în Ucraina au continuat în mai multe direcții în noaptea de duminică spre luni, după ce Vladimir Putin a ordonat Ministerului Apărării şi şefului Statului Major să pună Forţele de disuasiune ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă.

Frontul din sud avansează rapid, iar rușii au preluat duminică noaptea controlul asupra orașului Berdyansk. Din nord vine o coloană puternică a Gărzii Naționale cecene, dar imaginile din satelit arată și o coloană de 5 kilometri de vehicule militare care se apropie de Kiev.

În nord-est sunt lupte grele în regiunea Harkov.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat duminică, la cererea ţărilor occidentale, o rezoluţie care convoacă luni în „sesiune specială de urgenţă” Adunarea Generală a ONU pentru ca cei 193 de membri ai săi să decidă asupra invadării Ucrainei de către Rusia.

Ministerul ucrainean al Sănătăţii a anunţat duminică noaptea că 352 de civili, dintre care 14 copii, au fost ucişi de la începutul invadării Ucrainei de către Rusia.

Fostul viceministru rus de externe Andrei Fedorov spune că primele zile ale lunii martie sunt importante în războiul ruso-ucrainean. Fedorov a declarat pentru Al Jazeera că următoarele zile sunt esențiale în invazia Ucrainei de către Rusia, deoarece ordinul inițial al președintelui Vladimir Putin era să „finalizeze operațiunea militară cu o victorie până pe 2 martie”.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult