VIDEO Generalul (r) Virgil Bălăceanu: „Kievul a fost încă de la început o țintă, dar surprinzător au fost opriți de apărarea fermă a ucrainenilor”

Publicat: 09/08/2022, 22:37

Kievul a fost încă de la începutul războiului o țintă pe care rușii au ratat-o, lovindu-se de apărarea aprigă a ucrainenilor, spune Generalul (r) Virgil Bălăceanu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

Generalul Virgil Bălăceanu dezminte informația că Rusia nu ar fi avut de la bun început ca țintă principală Kievul: „De la bun început a fost o țintă. Rușii au încercat un gen de plan de dezinformare. El se practică. Ameninți o direcție și lovești pe altă direcție, adică ameninți direcția secundară, lovești pe direcția principală.

Ei au amenințat Dombasul și au intrat în cele 2 republici pe 22 februarie. În cele 2 zile ucrainienii și-au masat trupele care nu erau prezente, pentru altfel erau prezente trupele pe linia de demarcație, plecând de la ideea efortul principal al rușilor va fi pe zona Dombasului, efortul principal a fost pe direcția Kiev, direcția cea mai apropiată de graniță, chiar dacă vorbim de granița cu Belarusul.

Acolo însă n-au reușit operația Rușii. Surprinzător, au fost opriți, mai ales pe localitatea și pe râul Irpin. A fost foarte fermă apărarea ucrainiană. Între timp, odată cu rezistența pe Kiev și pe direcțiile care veneau înspre Kiev, e vorba nu numai de direcția dinspre Belarus, dinspre dinspre Sumî și dinspre Cernihev. Pe de altă parte, s-ar mișcat destul de bine și pe Harkov”, a declarat generalul Virgil Bălăceanu.

Încă din primele zile de război Putin a trimis trupe înspre Kiev. De asemenea, bătăliile de la Bucea au rămas în istoria acestui conflict sângeros drept unul din cele mai cumplite și mai brutale imagini ale războiului din Ucraina. Imaginea aceea cu strada plină de epave ale tancurilor rusești distruse la grămadă va rămâne mult timp în mentalul omenirii.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult