VIDEO | George Simion, despre scandalul din Piața Victoriei: „Nu e posibil să nu ți se aducă la cunoștință că ți se suspendă dreptul de a conduce decât în momentul în care ești implicat într-o acțiune politică”

Publicat: 30/09/2022, 12:54
Actualizat: 30/09/2022, 12:56

Liderul partidului AUR, George Simion, a vorbit, vineri, la Antena 3, despre scandalul izbucnit noaptea trecută, în Piața Victoriei, între el și polițiști, după ce a fost prins de aceștia la volanul unui autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat. Prezent la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici (INML), șeful AUR a afirmat că nu i s-a adus la cunoștință faptul că i se suspendase dreptul de a conduce, precizând că este „un act de poliție politică”.

„Vor veni trei fete aici pentru a-și lua certificate medico-legale. Sunt colegele mele, care au fost scoase cu forța, bătute de forțe de ordine și de aceea sunt aici, la Mina Minovici, și al doilea este cazul meu, caz care se repetă, e a doua oară când se întâmplă așa ceva. Poliția spune că mi-a suspendat permisul, fără să mă anunțe. De Paște, când mergeam acasă, am fost implicat într-o tamponare minoră, pe centura Buzăului.

Am făcut o constatare amiabilă cu respectivul, m-am dus la Service, am semnat amiabila, am lăsat banii de reparație și mi-am văzut de drum. Azi-noapte când mi se ridica autocarul, am fost înștiințat de polițiști că eu nu am dreptul să conduc, că nu am carnet de conducere, că mi-a fost suspendat acest drept. Din 22 aprilie. Eu nu știam despre acest lucru. Am sunat acasă, n-am primit nicio înștiințare că nu am voie să mai conduc.

O singură înștiințare am, din 26 august, scrisă de procuratura de pe lângă Judecătoria din Buzău, care este o ordonanță de clasare. Ăsta e singurul document care mi-a parvenit și despre care am luat cunoștință azi-noapte, speriat de ceea ce spun polițiștii. Este, după părerea mea, un act de poliție politică, pentru că nu e posibil să nu ți se aducă la cunoștință că ți se suspendă dreptul de a conduce, decât în momentul în care ești implicat într-o acțiune politică”, a afirmat George Simion.

George Simion a precizat că nu cunoaște motivul pentru care i-a fost suspendat permisul și că este parte a vreunui dosar penal.

„Nu mi-au spus motivul pentru care îmi este suspendat permisul. Singura hârtie pe care o am legat de acest lucru este acea ordonanță de clasare. Eu nici nu știam că sunt parte a vreunui dosar penal în acest sens, pentru că era o tamponare minoră, am intrat în spatele unei mașini, într-un carambol pe centura Buzăului.

A apărut la momentul potrivit acest dosar penal despre care nu aveam idee. Toți juriștii cu care am vorbit mi-au spus că va fi clasare în dosarul penal anunțat, însă e foarte convenabil să apară acum având un dosar penal. Acea tamponare minoră, din 22 aprilie, este subiectul.

Le-am arătat polițiștilor, ieri, în Piața Victoriei. Nu sunt vinovat, nu poate fi vorba de o vinovăție din partea mea, dacă am acest document pe care l-am și ignorat, la momentul respectiv. Acum am văzut, am luat la cunoștință despre ea”, a precizat George Simion.

Liderul AUR susține că nu el se afla la volanului autocarului care a fost oprit într-o zonă interzisă, ci un alt bărbat, care a refuzat să se supună dispozițiilor polițiștilor rutieri, de a muta vehiculul în altă parte.

„Comunicatul poliției face referire la mine, eu sunt individul de 36 de ani căruia i s-a întocmit dosar penal – dosar penal care va ajunge să fie clasat, asta mi-au zis avocații mei. Punem la dispoziție toate imaginile, am făcut live. Polițiștii nu au intrat în autocar, au intrat niște domni mascați, care i-au scos pe toți din autocar.

Nu știu cu ce drept, au încălcat o proprietate privată. Scopul cu care am fost eu scos și dus la Udriște, suficient cât să ridice autocarul, și scopul ridicării violente a pasagerilor era de a extrage autocarul din Piața Victoriei.

Autocarul e sigilat, după IML, o să mergem și să recuperăm autocarul. Asta nu s-a întâmplat în timpul protestelor din 2017, au existat vehicule la acele proteste. Forțele de ordine nu au acționat așa, e un dublu standard”, susține George Simion.

George Simion susține că incidentul de azi-noapte nu îl va împiedica în niciun fel să organizeze protestul de duminică, de la Piața Universității.

„Duminică va fi marele protest, nu ne descurajează aceste acțiuni de intimidare. Am mai avut exact aceeași speță, în urmă cu doi ani, când îmi spuneau că am dosar penal, că mi s-a suspendat permisul de conducere, dar era un cumul de puncte, puncte pe care eu le contestasem. Am câștigat atunci, o să câștigăm și acum.

Sunt doar metode ale sistemului de a ne intimida. Cred că românii nu se lasă intimidați. Nu o să vină pentru George Simion sau pentru AUR, duminică în stradă. O să fie la ora 14, duminică, în Piața Universității, pentru drepturile lor. Astfel de încercări de a ne lua autocarul, de a ne lua recuzita, sunt încercări jalnice ale Guvernului de a ne bloca.

Nu vor reuși. Nu există nicio plângere, asta scrie în documentul de clasare. Din câte știu eu, avem mai multe dosare penale de acest gen. Suntem, cumva, o țintă vie. N-am greșit cu nimic și nu ne temem – drept dovadă, ordonanța de clasare din august”, a menționat George Simion.

Șeful AUR se afla la volan, noaptea trecută, în zona Pieţei Victoriei din Bucureşti, pentru a-și promova protestul pe care partidul său îl organizează în acest weekend, unde a avut un schimb de replici tensionat cu forțele de ordine.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București, și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase