VIDEO | Marcel Ciolacu despre divergențele din Coaliție: Cred în proiectul acesta, cu toate disputele, câteodată normale, din interior

Publicat: 16/11/2023, 23:41
Actualizat: 16/11/2023, 23:45

Aflat la un podcast moderat de creatoarea de modă Dana Budeanu, Marcel Ciolacu a fost întrebat „ce ați vrea să mă rugați pe mine, alegătorul dvs. sau al PSD, cum vreți să spuneți”. Premierul a făcut apel la răbdarea românilor, explicând că înțelege, la rândul său, doleanțele oamenilor și că Guvernul face eforturi pentru a pune în aplicare reformele.

De asemenea, liderul PSD a vorbit despre disputele din Coaliție și a subliniat că, cel puțin asupra deciziilor majore, PSD și PNL se pun de acord, iar divergențele nu ies din normalitatea dezbaterii politice.

„E un moment când trebuie să avem un pic de răbdare. Înțeleg, a scăzut nivelul de trai, încercăm să-l reglăm. Înțeleg că nu e așezată societatea perfect. E impozitată, munca prea mult și prea puțin capitalul. Nu se întâmplă niciunde în lume acest lucru, dar vor veni reformele și lucrurile se așază de la sine, nu mai trebuie să le impunem noi. (…)

Lucrurile încep să intre într-o normalitate. Și eu îmi doresc să intrăm în într-o normalitate. Cred că stabilitatea politică e foarte importantă, indiferent dacă e PSD-ul la guvernare sau nu e. Cred în proiectul acesta, cu toate disputele câteodată normale din interior. Eu cu domnul Ciucă chiar nu avem dispute. Mai mai avem divergențe și vedem lucrurile câteodată diferit, dar comunicăm și în deciziile majore, picăm de acord pe ele!”, a explicat Marcel Ciolacu.

Premierul a dat și o explicație privind „ieșirile” publice ale unor politicieni din Coaliție, pe care le vede ca pe o modalitate prin care aceștia vor să devină vizibili, folosindu-se de notorietatea persoanei pe care o atacă.

„Da, și în spatele meu și în spatele domniei sale sunt oameni, oameni care doresc să facă afirmații. Mă bucur că, cel puțin, colegii mei nu fac atacuri directe la Nicolae Ciucă. Cei din PNL au fenomen – e în politică, fenomenul de scăriță, te iei de unul mai vizibil, ca să urci și tu crezând că obții ceva. N-o să le fac plăcerea să le răspund”, a spus Ciolacu.

Ciolacu: Românul, dacă ați observat, întotdeauna a împărțit puterea

Premierul a mai spus că electoratul român are exercițiul de a împărți puterea, având în vedere experiența „partidului unic” din comunism, și că acest lucru arată că tipul de comunicare pe care îl vrea românul în politică e acel dialog instituțional democratic.

„Nu văd altă construcție politică, indiferent decât rele a făcut și PSD-ul, câte a făcut și PNL-ul. E un exercițiu democratic. Asta nu înseamnă că se termină pământul la noi, dacă nu se mai întâmplă această Coaliție. Dimpotrivă, electoratul știe și are un simț. Românul, dacă ați observat, întotdeauna a împărțit puterea. Asta e din teama cu comunismul. România dorește un guvern eficient, chiar dacă președintele, prim-ministru sunt din alte partide. Doresc o colaborare instituțională, că nu, nu se iubește nimeni în politică”, a adăugat premierul.

Sursa VIDEO/ România TV

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
România, obligată să respecte. Ordin UE privind BANII. S-a votat luni, 29 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto