VIDEO | Mihai Neșu, despre darul iertării, la podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene”: „Dumnezeu ne iartă nouă atâtea și noi nu putem ierta un fleac”

Publicat: 24/12/2023, 18:59
Actualizat: 25/12/2023, 13:03

Mihai Neșu a fost invitatul lui Adrian Artene într-o ediție specială a podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, care a fost difuzată sâmbătă, 23 decembrie, pe canalul de Youtube „Altceva cu Adrian Artene”.

Adrian Artene l-a vizitat pe fostul sportiv, actualul Binefăcător, în casa lui de la Oradea, care nu-i este domiciliu, ci existență, și se numește Complexul de Recuperare Sfântul Nectarie, un centru în care copiii cu dizabilități, dar și aparținătorii lor vor putea să beneficieze de servicii medicale de top.

Aici, într-o discuție care s-a prelungit pe parcursul a mai multor ore, s-a „născut” episodul de săptămâna aceasta al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, un episod special de Crăciun, o poveste care ne ajută pe noi, pe fiecare dintre noi, să înțelegem că viața este regină, indiferent de forma ei.

Mihai Neșu a vorbit despre iertare și despre cum a reușit să găsească puterea de a-i ierta pe cei care l-au dezamăgit.

„Chiar dacă la început aveam, cum am zis răzvrătirea, asa pe cei din jur, că mi se părea că totu-i din vina lor, de fapt nu era nimic și nu nu s-a distanțat nimeni de mine. Dacă s-a distanțat din răutate sau rea voință, așa a vrut Dumnezeu în viața noastră. Dar eu încerc să să nu țin supărare, fiindcă numai primul rând mie-mi fac rău dacă țin supărare și nu iert lucru cum e și pilda Datornicului nemilostiv.

Dumnezeu ne iartă nouă atâtea și noi nu putem ierta un fleac.  Eu mă bucur că D-zeu a reușit să mă ajute să înțeleg mai multe, să zic așa sfaturi, pilde care îmi fac bine mie în primul rând și mă ajută să nu fac rău celor din din jur, pe cât se poate”, spune fostul sportiv.

Mihai Neșu a transmis un mesaj de Crăciun, arătând că nașterea Mântuitorului practic „a schimbat complet cursul vieții noastre”.

„Pe lângă jerfa Sa minunată și crucea pe care a purtat-o și pe care ne învață și pe noi cum să o purtăm parcursul vieții noastre, ne-a lăsat și toate pildele și toate învățămintele care pentru noi toate sunt practic rețete de însănătoșire și de avansare, să zic așa duhovnicească. Și atunci este probabil cel mai important eveniment din istoria omenirii, după mine, fiindcă altfel viața omului ar fi fost chiar puțin fără sens”, spune Neșu.

Mihai Neșu a auzit chemarea lui Dumnezeu după accidentul din 2011

Mihai Neșu continuă să fie un simbol care, în timp și grație timpului, și-a schimbat menirea, dar și-a păstrat „De ce-ul”. La un moment dat părea că viața i-a dat Cartonaș Roșu, însă Bichonul (așa cum era el poreclit pe vremea în care făcea spectacol pe terenul de fotbal) a trecut de VAR grație Divinității și astăzi trăiește și onorează MINUNEA vieții.

Mihai Neșu își amintește încă cu drag și recunoștință de perioada în care fotbalul îi era tot. A jucat la Steaua București și la FC Utrecht. A fost fundaș stânga și uneori extremă stânga.

Pe 29 martie 2006 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă din partea președintelui României de atunci, Traian Băsescu, pentru că a făcut parte din lotul echipei FC Steaua București care obținuse până la acea dată calificarea în sferturile Cupei UEFA 2005-2006.

În ciuda evoluției sale din cariera sportivă, Mihai Neșu are o altă misiune pe Pământ, iar ea a început pe 10 mai 2011, atunci când paradigma s-a schimbat totalmente și definitiv. În ziua aceea, fotbalistul s-a accidentat grav la un antrenament al echipei sale, FC Utrecht.

În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. Transportat de urgență la spital, Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a fost operat imediat. În următoarele luni, Neșu a reînceput să vorbească, apoi a început recuperarea medicală și și-a recâștigat parțial controlul asupra brațului drept.

Pe 18 ianuarie 2012, a susținut prima sa conferință de presă de după accident, când a anunțat că va înființa o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități. Aceasta este misiunea lui pentru care SE ROAGĂ și SE LUPTĂ în fiecare zi.

Cine dorește SĂ DONEZE 2 EURO pentru FUNDAȚIA ”MIHAI NEȘU”, poate trimite un SMS cu cuvântul ”CRED” la numărul de telefon 8844

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Are 85 de ani, dar continuă să întrețină relații intime: „Încă pot să-mi pun picioarele...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Polițiștii raportează alte echipajele de polițiștii pe Waze? Un ofițer răspunde – VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cea mai nouă tehnologie wireless 6G, de 500 de ori mai rapidă decât cele mai...