VIDEO| Muncitorului care a căzut în puțul unui lift din Capitală i s-ar fi făcut rău. „Pot fi elemente legate de echipamentul individual de protecție”

Publicat: 26/05/2023, 15:42

Un muncitor de 18 ani a căzut în puțul unui lift din București, în această dimineață, după ce i s-ar fi făcut rău. Starea de sănătate a tânărului este una extrem de gravă, el fiind transportat de urgență la Spitalul „Bagdasar-Arseni” din Capitală și intubat. Autoritățile au deschis o anchetă pentru a afla circumstanțele în care s-a produs accidentul de muncă.

Incidentul a avut loc în jurul orei 06:00, la un bloc din zona Pallady, situat pe Strada Victor Brauner. Surse din anchetă au declarat, pentru Gândul, că persoana care a căzut în puțul liftului este un tânăr în vârstă de 18 ani, căruia i s-ar fi făcut rău în timp ce se afla în timpul programului de muncă.

Băiatul lucra ca muncitor într-o zonă de șantier, folosită pentru construcția unor blocuri noi. Tânărul a căzut în gol de la etajul șase al blocului, iar medicii sosiți la fața locului au găsit victima în stare foarte gravă. Ulterior, tânărul a fost transportat de echipajul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” din Capitală.

„Dacă accidentul este cu incapacitate temporară de muncă, angajatorul trebuie să comunice către noi și să cerceteze”

Directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului București , Constantin Bujor, a declarat, pentru Gândul, că în situația în care „accidentul este cu incapacitate temporară de muncă”, firma de construcții pentru care tânărul lucra trebuie să demareze o anchetă internă și să comunice către ITM informațiile obținute.

„La fața locului s-a deplasat un inspector de serviciu, care face serviciul acesta de securitate a muncii. Pe persoana respectivă am înțeles că am luat-o la Spitalul Bagdasar, încă nedecedată, și s-a dus să vadă care a fost cauza pentru care s-a produs evenimentul respectiv. În situația respectivă, dacă accidentul este cu incapacitate temporară de muncă, angajatorul trebuie să comunice către noi și să cerceteze, după care urmează avizarea acestui eveniment.

În maximum zece zile lucrătoare, angajatorul are obligația să facă această cercetare, după cum prevede legea 319/2006. Până acum știm doar că a căzut de la înălțime și a fost transportat la spital. Mai multe elemente probabil că o să le avem luni, când o să fie invitat angajatorul și o să facă informarea către noi”, a afirmat Constantin Bujor.

„În situația căderii de la înălțime, pot fi elemente legate de asigurarea protecției colective”

Directorul ITM București a precizat că, fiind vorba de un accident de muncă, în care a fost implicată o cădere de la înălțime, pot fi multe elemente care să contribuie la producerea incidentului, incusiv „elemente legate de echipamentul individual de protecție, de asigurarea protecției colective”.

„Colegul meu a mers la fața locului, să vadă care au fost condițiile în care s-a produs evenimentul, dar, oricum, cercetarea, dacă se face de către angajator, trebuie să analizeze, să ne prezinte schițe, fotografii, ca să putem vedea care a fost cauza producerii acestui eveniment. De regulă, în situația căderii de la înălțime, pot fi elemente legate de echipamentul individual de protecție, de asigurarea protecției colective. Sunt mai multe elemente care pot să concure la generarea unui accident de muncă.

Colegul meu mi-a spus că victima nu mai era la fața locului atunci când poliția ne-a sunat, deci informațiile n-au putut fi luate direct în momentul producerii accidentului. Important era să îl ducă la spital ca să-i salveze viața. Dacă s-a demarat cercetarea, așteptăm să se finalizeze, ca să putem trage o concluzie. Până la finalizare, nu putem să facem presupuneri”, a conchis directorul ITM București.

În prezent, victima este intubată la spital, iar starea sa este una critică, medicii fiind rezervați în privința șanselor de supraviețuire.


CITEȘTE ȘI:

Incident GRAV în București: Un muncitor este în stare critică, după ce a căzut în puțul liftului / S-a prăbușit de la etajul cinci

TRAGEDIE în Botoșani! Un bărbat a fost găsit mort în puțul liftului

Scenă de groază într-un bloc din Brăila. Un bătrân a căzut în puțul liftului

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York