VIDEO | Patriarhul Daniel oficiază Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare). Programul liturgic din ziua de Bobotează la Catedrala Patriarhală

VIDEO | Patriarhul Daniel oficiază Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare). Programul liturgic din ziua de Bobotează la Catedrala Patriarhală
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române/ Sursa foto: Alexandra Pandrea
Publicat: 06/01/2022, 12:24
Actualizat: 06/01/2022, 13:35

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române oficiază joi, de la prânz, în ziua de Bobotează, Slujba Sfințirii Mari a apei. Încă de la primele ore, credincioșii au venit la Patriarhie pentru a primi sticle cu aghiasmă.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a început oficiarea slujbe în pridvorul Reşedinţei Patriarhale.

Aceasta face parte din programul liturgic din ziua de Bobotează la Catedrala Patriarhală, anunțat de Biroul de presă al Patriarhiei Române, alături de condițiile în care se vor desfășura slujbele din 6 ianuarie și modul în care este distribuită Aghiasma Mare.

Măsuri pentru programul liturgic al sărbătorii Botezului Domnului

Pentru evitarea aglomerării piațetei Catedralei Patriarhale, joi, în intervalul orar 6:00 – 14:30 accesul credincioșilor spre Catedrală se va realiza doar dinspre Bulevardul Unirii.

Evenimentele liturgice de la Catedrala Patriarhală, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului din acest an, 2022, se vor desfășura conform următorului program:

În ziua de joi, 6 ianuarie 2022, începând cu ora 7:00, la Baldachinul Sfinților de lângă Catedrala Patriarhală, vor fi oferite credincioșilor prezenți sticle de 1 litru cu Aghiasmă Mare, sfinţită şi îmbuteliată în 5 ianuarie (Ajunul Botezului).

Între orele 09:30 – 12:30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie în interiorul Catedralei Patriarhale, iar în exteriorul Catedralei vor fi disponibile mai multe scaune şi un ecran video, la care credincioşii pot urmări Sfânta Liturghie.

Între orele 12:30 – 13:30, în pridvorul Reşedinţei Patriarhale, va fi săvârșită Slujba Sfințirii Mari a apei (Aghiasma Mare) de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, iar apoi credincioșii prezenți la slujbă vor fi binecuvântați prin stropire cu această Aghiasmă.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase