VIDEO | Târgoviște: Incendiu de proporții în apropierea Mănăstirii Dealu. Focul s-a apropiat de locuințele din zonă

VIDEO | Târgoviște: Incendiu de proporții în apropierea Mănăstirii Dealu. Focul s-a apropiat de locuințele din zonă
Sursa: ISU Dâmbovița
Publicat: 13/02/2022, 10:25
Actualizat: 13/02/2022, 11:06

Un incendiu de vegetație a izbucnit pe dealul din apropierea Manastirii Dealu, din Târgoviște. Flăcările au fost la un pas să se apropie de locuințele din zonă.

La fața locului au mers mai multe echipaje de pompieri care s-au luptat cu flăcările mai multe ore.

Focul risca să ajungă la casele oamenilor din zonă, din cauza vântului.

„Aseară, 12 februarie a.c., in jurul orei 20:20, pompierii au fost solicitati sa intervină în cazul unui incendiu de vegetație uscată produs pe dealul din apropierea Mănăstirii Dealu. Au acționat echipaje de pompieri de la Detasamentul Targoviste cu 3 autospeciale și SVSU Târgoviște”, a spus, pentru GÂNDUL, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița, Gabriel Gătej.

Salvatorii au putut, însă, preîntâmpina o tragedie și au stins în timp util incendiul.

„Incendiul a fost stins în jurul orei 21:15. Forțele mobilizate au oprit extinderea flăcărilor către gospodăriile din apropiere. Suprafața de teren afectată de flăcări a fost de aproximativ 2 hectare”, conform sursei citate.

Intervenția a fost dificilă din cauza terenului accidentat și în pantă care nu permite accesul cu autospecialele de intervenție.

„În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune pe o suprafață foarte mare, iar pompierii depun un efort considerabil pentru a opri propagarea arderii. În condiții de vânt puternic și temperaturi ridicate, astfel de situații pot deveni delicate mai ales dacă în apropierea zonei in care se manifesta flacarile sunt locuințe”, a conchis purtătorul de cuvânt al ISU Dâmbovița.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase