VIDEO | Tragedia care la 17 ani a oprit visul tânărului fotbalist. Denis a murit alergând după o minge. „Era un copil model” – DECLARAȚII EXCLUSIVE

VIDEO | Tragedia care la 17 ani a oprit visul tânărului fotbalist. Denis a murit alergând după o minge. Era un copil model - DECLARAȚII EXCLUSIVE
Tragedia care a năruit visul lui Denis, tânărul care și-a pierdut viața alergând după o minge - Sursă foto: Adrian Horhocea
Publicat: 20/06/2023, 10:00

Denis Gabriel Porumb, adolescentul de 17 ani din comuna Cochirleanca, județul Buzău, care s-a stins din viață, după ce s-a rănit grav în timp ce încerca să sară un gard după o minge, iubea cu adevărat fotbalul. Mulți dintre oamenii care au lăsat mesaje la vestea morții tânărului au spus că Denis a plecat să joace fotbal în Cer și să dea, așa cum îi plăcea, cât mai multe goluri.

Acum trei săptămâni, tânărul pe care astăzi îl plânge o întreagă comunitate, era fericit. Câștigase campionatul Județean U19 cu echipa sa, Voința Cochirleanca, și făcuse încă un pas mare spre visul lui, acela de a deveni un mare fotbalist. Își dorea să  joace la Gloria Buzău și pentru asta muncea și se antrena zilnic. Nu uita însă nici de școală. Era elev la Liceul Sportiv și încheiase anul școlar cu media 9.40.

Tragedia care a pus capăt vieții lui Denis Porumb a șocat întreaga comunitate sportivă din Buzău. Viața lui Denis s-a sfârșit într-o manieră pe care oamenii care l-au cunoscut, apreciat și îndrăgit refuză să o accepte.

In memoriam Denis Gabriel Porumb

Pagina Asociației Județene de Fotbal Buzău se deschide cu poza lui Denis ținând în mână o cupă a victoriei. Fericirea de pe chipul lui Denis a fost stinsă de un incident nefericit petrecut joi, când o bucată de fier beton din gardul școlii i-a străpuns piciorul în zona arterei femurale, iar după două zile, în care medicii au încercat totul pentru a-i salva viața, inima lui s-a oprit.

O întreagă țară vorbește astăzi despre Denis. Oamenii care l-au cunoscut, prietenii și colegii lui știu ce fotbalist talentat era și ce mult iubea să fie pe teren. Ce gol spectaculos marcase acum trei săptămâni. Denis nu mai este, dar povestea lui este spusă mai mult ca niciodată.

„Juca și la echipa de seniori, era titular, un copil bun, talentat”

Adrian Petre, președintele Asociației Județene de Fotbal Buzău, a povestit pentru Gândul cum era Denis, băiatul care le câștigase tuturor aprecierea prin felul în care lupta pentru visul său și pentru cum îi respecta pe cei din jur.

Denis activa la o echipă din mediul rural, la Voința Cochirleanca, juca la juniori, unde au fost și campioni județeni. Ei au câștigat Campionatul Județean la juniori sub 19 ani  și au jucat barajul cu campioana județului din Galați. Miercuri acum se împlinesc două săptămâni de când au jucat barajul.

Acum trei săptămâni, au fost campioni, el a dat și un super gol. Juca și la echipa de seniori, era titular. Era un copil bun, talentat.

Părinții săi sunt despărțiți, mama locuiește în străinătate. Denis locuia cu tatăl. Visa să ajungă fotbalist profesionist, era elev la Liceul Sportiv și terminase anul școlar cu media 9.40. Un copil respectuos și muncitor, un copil model”, povestește Adrian Petre.

Ultima minge i-a fost fatală lui Denis

Tragedia a avut loc joi după-amiaza, când Denis și alți colegi de-ai săi se simțeau bine, jucând tenis cu piciorul pe un drum de țară din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău. Nimic nu prevestea coșmarul prin care avea să treacă băiatul cu suflet de fotbalist.

Într-un moment de neatenție, mingea a trecut peste gardul școlii din apropiere, iar Denis a sărit în viteză să o recupereze. O țepușă din gardul școlii i-a străpuns piciorul în zona arterei femurale, rana fiindu-i fatală.

A pierdut foarte mult sânge. Din păcate, o moarte de neînțeles. Nu știu cum s-a putut întâmpla, orice copil mai sare gardul după minge, și noi când eram copii făceam asta”, mărturisește președintele Asociației Județene de Fotbal Buzău.

Asistența Elena Putinică, femeia care i-a prelungit viața lui Denis. Nu a fost însă de-ajuns

Elena Putinică, asistentă medicală la UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău – care locuiește în comuna Cochirleanca, aproape de școala unde s-a întâmplat incidentul – a fost chemată de urgenţă de acasă, de prietenii băiatului rănit.

Femeia a făcut eforturi incredibile pentru a-l salva pe Denis. Băiatul pierduse deja foarte mult sânge. La cel moment, doar intervenția asistentei a făcut ca Denis să nu-și piardă viața pe loc.  Aceasta le-a cerut băieţilor să-şi scoată tricourile, pe care le-a folosit pentru a opri sângerarea.

Nu câteva minute, ci câteva secunde au făcut diferența dintre viață și moarte. Norocul face să locuiesc aproape de școală. Copiii m-au strigat să vin repede. Un coșmar, asta am văzut. Denis a reușit să se ridice din fierul beton, dar era într-o baltă de sânge. Inconștient, în șoc hemoragic, iar sângele tot curgea.

Le-am cerut tuturor copiilor să-și dea tricourile jos. Cu ele, am făcut compresă în dreptul găurii din picior, pentru a limita sângerarea. A pierdut 3-4 litri de sânge, așa apreciez”, a spus Elena Putinică, citată de buzoienii.ro.

Transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Buzău, băiatul a primit transfuzii de sânge şi a fost operat de urgenţă, după care a fost transferat la Spitalul de Urgenţă Floreasca din București, unde medicii i-au amputat piciorul.

Însă nici această manevră medicală nu i-a salvat viaţa lui Denis. Starea tânărului s-a deteriorat treptat, iar inima lui s-a oprit sâmbătă, provocând un șoc puternic în rândul familiei și al tuturor celor care l-au cunoscut.

„Copiii nu l-au părăsit nici o clipă, veghează la locul tragediei”

Întreaga comunitate din Cochirleanca s-a mobilizat exemplar pentru a dona sânge pentru Denis, după tragedia de joi, dar și pentru a-l ajuta ulterior pe tatăl lui cu cele necesare înmormântării.

„Aduc pe această cale mii de mulțumiri celor care au participat cu gândul și cu fapta la alinarea durerii pricinuite de dispariția atât de prematură a îngerului Denis. În cursul zilei de duminică s-a organizat «pe repede înainte» o strângere de fonduri pe stradă, pentru a ajuta câtuși de puțin familia.

O echipă formată din câteva persoane, la care ulterior s-au mai alăturat și alții, au reușit în primă fază să strângă aproximativ 11.400 lei, bani care au fost predați tatălui Costel Porumb. Ulterior, s-au mai strâns încă aproximativ 1.000 de lei. (…) Toți cei care vor să doneze în continuare, o pot face direct tatălui îngerului Denis.

Tot respectul pentru copiii care nu l-au părăsit nici o clipă și care veghează și acum la locul tragediei”, a scris pe pagina sa de Facebook asistenta Elena Putinică.

„Nu cred că există cuvinte care să poată alina durerea familiei lui Denis”

„Nu doar familia, prietenii și fotbalul buzoian plâng acum, ci întregul suflet buzoian. Este copleșitor să accept că Denis, un copil talentat, muncitor, un campion care avea toată tinerețea înainte, a pierit într-un accident atât de nedrept.

În momente ca acestea realizăm cât de neputincioși suntem în fața sorții și cât de important este să prețuim fiecare clipă pe care o avem alături de cei dragi. Nu cred că există cuvinte care să poată alina durerea familiei lui Denis.

Le sunt alături și le doresc multă putere și ocrotire de la Dumnezeu pentru a depăși această tragedie. Dumnezeu să aibă grija de sufletul tău, Denis!”, a transmis președintele Adrian Petre, pe site-ul Asociației Județene de Fotbal Buzău.

„Denis a fost o sursă de inspirație pentru mulți tineri din comunitatea sa”

Născut la data de 15 noiembrie 2005, Denis a fost o sursă de inspirație pentru mulți tineri din comunitatea sa. Era recunoscut pentru abilitățile sale fotbalistice remarcabile, dar și pentru determinarea și dedicarea cu care își urmărea visul de a ajunge un jucător de fotbal profesionist.

”Efortul său susținut și pasiunea arzătoare au fost mereu evidente în modul în care își desfășura antrenamentele și în modul în care se implica în meciurile echipei sale”, este mesajul postat și de Adrian Horhocea, antrenorul echipei Voianța Cochirleanca U19, acolo unde juca Denis.

Denis a luptat pentru visurile sale cu toată energia și dedicarea, și, deși timpul petrecut pe acest pământ a fost scurt, amintirea sa va trăi în continuare prin spiritul său de învingător.

”Echipa Asociației Județene de Fotbal Buzău este profund îndurerată de tragedia în care a pierit Denis Porumb, un jucător talentat, de numai 17 ani. Familia fotbalului buzoian a pierdut un jucător, un campion, un coechipier, un prieten, un copil nevinovat, care va rămâne veșnic în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească, Denis!”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Revoltător! Cum justifică Luis Fabian crima de la Padina: 'Trebuie să înghit eu?!'
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Sedus și jefuit de iubita româncă. Metoda prin care o femeia în vârstă de 47...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
S-a decis plata a 500 LEI. Banii intră în cont: Așa cum Guvernul a promis
Alin Oprea rupe tăcerea, după 18 ani. Adevărul din spatele destrămării trupei Talisman
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×