VIDEO | Harkovul este, din nou, sub control ucrainean: „Orașul este complet scăpat de inamic”

VIDEO | Harkovul este, din nou, sub control ucrainean: „Orașul este complet scăpat de inamic”
Sursa: Profimedia
Publicat: 27/02/2022, 09:26
Actualizat: 27/02/2022, 15:11

Trupele ruse au intrat în Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, a declarat un consilier al ministrului de Interne al Ucrainei. Este al doilea oraș ca mărime al țării.

UPDATE 13.45. Harkovul este, din nou, sub control ucrainean

Forțele ucrainene au recâștigat controlul asupra orașului Harkov, a declarat guvernatorul regional, citat de BBC.

Într-o postare pe Telegram, Oleh Synyehubov a spus: „Controlul asupra Harkovului este complet al nostru! Forțele armate, poliția și forțele de apărare lucrează, iar orașul este complet scăpat de inamic”

UPDATE 10.00. Sunt lupte de stradă în Harkov

Sunt lupte de stradă în centrul orașului Harkov, după ce trupele ruse au pătruns în Harkov, a declarat, duminică, șeful Administrației Regionale de Stat din Harkov, Oleh Synehubov.

Synehubov i-a îndemnat pe locuitorii din partea de est a orașului să stea în adăposturi și să nu plece nicăieri.

Forțele ucrainene au reușit să descurajeze trupele ruse să intre în oraș în ultimele trei zile, dar Synehubov a spus că acest lucru s-a schimbat acum, luptele având loc în inima orașului.


ȘTIRE INIȚIALĂ


Într-un anunț pe pe contul său oficial de Telegram, consilierul ministrului de Interne, Anton Gerașcenko a spus că au fost lupte în centrul orașului și în zona Hydropark.

„Un grup de forțe speciale ale Federației Ruse tocmai a intrat în oraș prin Alekseevka. Pe stradă”, a spus Gerașcenko.

Oleg Sinegubov, președintele administrației regionale din Harkov, a anunțat că „vehicule militare ușoare” au intrat în zona centrală a orașului, potrivit Kyiv Independent. El a cerut localnicilor să rămână în adăposturi.

„Nu părăsiţi adăposturile! Forţele Armate ale Ucrainei elimină inamicul. Civililor li se cere să nu iasă în stradă”, a transmis el.

Olga Tokariuk, jurnalist independent la Kiev, a postat pe Twitter în această dimineață un videoclip despre care spune că a fost înregistrat în Harkov.

A patra zi de la invazia Rusiei în Ucraina

Răsare soarele în Ucraina, în a patra zi de la invazia rusă, iar Kievul rezistă.

Forțele ruse se confruntă cu o rezistență puternică în Ucraina și avansează mult mai lent decât au planificat, potrivit Ministerului Apărării britanic. Și surse oficiale din SUA, cu informații direct de pe front, au spus jurnaliștilor CNN că Rusia are pierderi mari pe teatrele de luptă, în timp ce nu a reușit să preia controlul spațiului aerian.

Forţele ruse au acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Rusia a comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, a adăugat el. În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni.

„Ruşii au în prezent „peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean”, a menţionat într-un briefing oficialul de la Pentagon.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult