VIDEO | Un gazoduct și un depozit de petrol au luat foc în Ucraina, după ce au fost bombardate de trupele ruse

VIDEO | Un gazoduct și un depozit de petrol au luat foc în Ucraina, după ce au fost bombardate de trupele ruse
Sursa: captură video The Guardian
Publicat: 27/02/2022, 08:55
Actualizat: 27/02/2022, 08:55

Un gazoduct și un depozit de petrol au luat foc în Ucraina, după ce au fost bombardate de trupele ruse. Unul dintre ele se află la 30 de kilometri de Kiev.

Un incendiu avut loc la un depozit petrolier din orașul ucrainean Vasylkiv, situat la aproximativ 30 km, sud-vest de capitala Kiev, noteză The Guardian.

Primarul orașului, Natalia Balasinovici, a declarat că rachetele rusești au lovit zona de depozitare a petrolului de la sud-vest de pista principală a bazei aeriene. Agenția Națională de Știri a Ucrainei a confirmat ulterior informațiile.

Fotografiile și videoclipurile postate online au arătat flăcări mari ridicându-se pe cerul nopții.

„Atacul cu rachetă a fost efectuat asupra depozitului de petrol Vasilkovskaya al companiei KLO. Salvatorii au plecat deja la locul tragediei. Cel mai probabil, nu sunt victime, însă daunele asupra mediului vor fi colosale”, a scris Anton Gerashchenko, un consilier al Ministerului Afacerilor Interne, pe Telegram.

Primarul orașului Vasilkiv, Natalia Balasinovici, a confirmat și ea că rachetele au lovit depozitul de petrol, ceea ce a dus la izbucnirea unui incendiu puternic.

A patra zi de la invazia Rusiei în Ucraina

Răsare soarele în Ucraina, în a patra zi de la invazia rusă, iar Kievul rezistă.

Forțele ruse se confruntă cu o rezistență puternică în Ucraina și avansează mult mai lent decât au planificat, potrivit Ministerului Apărării britanic. Și surse oficiale din SUA, cu informații direct de pe front, au spus jurnaliștilor CNN că Rusia are pierderi mari pe teatrele de luptă, în timp ce nu a reușit să preia controlul spațiului aerian.

Forţele ruse au acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Rusia a comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, a adăugat el. În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni.

„Ruşii au în prezent „peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean”, a menţionat într-un briefing oficialul de la Pentagon.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult