VIDEO | Vasile Dîncu, despre recrutările în armată: „Avem mai mulţi candidaţi decât posturile care există în acest moment. O să încercăm ca viitoarele deschideri de campanii de recrutare să fie mult mai inteligente”

Publicat: 21/06/2022, 23:22

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat, marți, la Digi24, că, în prezent, există mai mulţi candidaţi decât posturi disponibile în sesiunea de recrutări pentru armată. Oficialul a precizat că se fac angajări pentru posturi de sergent şi gradaţi profesionişti, iar candidații sunt, în general, atraşi de stabilitate şi de salarizare.

În contextul în care pe 24 iunie se încheie termenul de depunere a dosarelor pentru cele 1.500 de locuri disponibile în armată, Vasile Dîncu a precizat că va fi prezentată în perioada următoare o cifră a candidaților înscriși.

„Astăzi nu am o statistică, cu siguranţă că avem mai mulţi candidaţi decât posturile care există în acest moment, o să facem o statistică şi o să comunicăm la finalul acestei perioade”, a declarat Vasile Dîncu.

Întrebat ce salarii sunt în armată, Ministrul Apărării Naționale a explicat că acestea sunt în funcţie de specialităţi, recunoscând, însă, că în țara noastră nu s-a făcut o publicitate suficient de bună pentru profesia de militar.

„Sunt în funcţie de specialităţi (salariile – n.r.). În general, sunt peste 3.500 de lei, se mai adaugă sporuri. Noi încercăm acum, consider că nu am făcut o campanie de publicitate destul de bună pentru această profesie de militar, o să încercăm ca viitoarele deschideri de campanii de recrutare să fie mult mai inteligente. Unele ţări, de exemplu, lucrează cu cele mai puternice agenţii de publicitate din lume, Sigur, plătesc nişte sume pe care noi nu ni le-am putea permite pentru a face publicitate şi a atrage cei mai buni oameni în zona aceasta militară”, a afirmat Vasile Dîncu.

De asemenea, oficialul a precizat că, atunci când aleg o carieră în armată, oamenii sunt motivați atât de ideea stabilitate, cât și de partea financiară.

„Sunt două motive importante, un motiv important este stabilitatea şi ideea că o profesie de militar e una sigură. După ce eşti profesionist, de puţine ori se poate întâmpla să fii dat afară din armată, dar poţi să avansezi, ai posibilitatea unei cariere. Prin modificarea unor legi încercăm să facem mai fluidă graniţa aceasta dintre soldaţi şi gradaţi profesionişti şi militarii, ofiţerii din corpul superior, pentru că în momentul acesta există o graniţă, dar să poţi să promovezi şi în corpul militarilor care au venit de pe băncile şcolilor militare, a liceului, a colegiului, a facultățiilor, a academiilor militare. Deci încercăm să facem fluid acest spațiu, pentru a putea să-i avem pe cei mai buni oameni.

Salarizarea, din nefericire, încercăm să facem modificări anul acesta şi sper că o să mă înţeleagă şi colegii mei din coaliţie că avem nevoie să ajungem la un nivel de salarizare și la nivelul unor sporuri care au rămas de-a lungul timpului în urmă. Acestea au rămas în urmă, solda de grad a rămas în urmă din 2009, de exemplu. Avem încă de lucru la chestiunea aceasta”, a precizat Vasile Dîncu.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
La ce truc recurge Meghan pentru a face bani. Cum pozează în gospodina perfectă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii