VIDEO | Ziua Porților Deschise la Ministerul Afacerilor Interne. Copiii au fost pentru o zi ministru, polițist, pompier și salvator

Publicat: 31/05/2023, 20:45

Ministerul Afacerilor Interne și-a deschis porțile pentru copii, de 1 Iunie, și i-a așteptat cu autoturisme ale Poliției, mașini de epocă, autospeciale ale Jandarmeriei, mașini de pompieri, ambarcațiuni ale Poliției de Frontieră, echipamentele și armele pe care le folosesc în misiuni. Atât cei mici, cât și părinții sau bunicii lor au avut ocazia să intre într-un elicopter SMURD și au putut să admire caii Jandarmeriei și câinii cu care polițiștii merg în misiuni speciale.

Micii vizitatori au participat la demonstrații de dresaj canin, exerciții de autoapărare, lecții de prim-ajutor și s-au bucurat să primească specimene de cărți de identitate și de permise de conducere.

Copiii au putut intra în biroul ministrului și au preluat, temporar, funcții de conducere. Și celebrul balcon al Revoluției a fost deschis pentru această zi specială.

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a mers însoțit de mai mulți copii să vadă fiecare stand expus în curtea ministerului. Prima oprire a fost la standul Inspectoratului General al Aviației. Reprezentanții Inspectoratului le-au explicat copiilor în ce constă munca lor, iar cei mici au fost încântați de eveniment.

„Inspectoratul General de Aviație asigură suportul aerian tuturor structurilor din minister – Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Imigrări, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – și, în plus, este operator aerian și pentru misiunile SMURD. După cum observați, acest elicopter este chiar un elicopter SMURD. În fiecare zi executăm peste douăzeci de misiuni, mai ales pe timpul verii, de salvare a oamenilor, fie în misiuni normale, fie în zonele în care nu putem ateriza. Dincolo de aceste misiuni, facem misiuni pentru toate agențiile guvernamentale, ministere, care nu au aviație și cărora le asigurăm sprijinul”, au explicat aceștia.

Copiii au urcat într-un elicopter al IGAV

Următoarele opriri au fost la standurile Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității și la cel cu arme.

„Bine ați venit în mijlocul nostru, suntem Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. Astăzi, dați-mi voie să vă fac polițist-junior, din partea Inspectoratului General al Poliției Române. Desfășurăm campanii, săptămâna trecută am lansat o campanie de prevenire a copiilor dispăruți. Facem tot felul de recomandări, astfel încât atât copiii, cât și adulții să nu devină atât autori, cât și victimele unor infracțiuni. Desfășurăm diferite proiecte, campanii de prevenire, astfel încât toată lumea să fie în siguranță. Încercăm să le ajutăm, să le fie lor bine, și să-i pedepsim pe cei care le fac rău. Aici, în stand, pe lângă materiale de prezentare, avem autospeciala de intervenție, cu care se deplasează colegii mei, atunci când au nevoie să salveze un animal aflat într-o situație de pericol”, au spus polițiștii.

Standul Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității

„Cei mici sunt fascinați. Majoritatea dintre ei cunosc astfel de arme, jucându-se jocuri pe calculator. Adică au rămas fascinați, și fetițe, și băieți, care cunosc o mare parte din arme”, a spus unul dintre polițiștii care prezentau armele.

Și părinții s-au bucurat de jocurile și atenția oferite copiilor de angajații MAI.

„Un eveniment foarte interesant pentru copii, în primul rând. Au șansa să cunoască tot felul de lucruri frumoase, mai ales că sigur sunt atrași de una dintre aceste meserii și este foarte binevenit un eveniment de genul acesta. Cel mic vrea să se facă pompier și de aceea am tot mers. Este entuziasmat”, a spus mama unui băiețel.

La sfârșitul turului, ministrul Lucian Bode le-a mulțumit copiilor.

„Mă bucur tare mult că sunteți astăzi aici, la o zi specială pentru Ministerul Afacerilor Interne, Ziua Porților Deschise. O zi la fel de frumoasă precum sufletul acestor copii. Mă bucur tare mult că am reușit să organizăm și în acest an, în condițiile în care știți foarte bine ce s-a întâmplat în ultimele zile, dar iată că reușim să organizăm și în acest an un eveniment frumos, de suflet, pentru copii în special”, a spus ministrul Afacerilor Interne.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Lucian Bode: „Se va ajunge la un acord și cu sindicatele din educație, sănătate și transporturi”. Ce au obținut polițiștii la negocieri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Locul de basm din România pe care puțini turiști îl știu. Ascunde un mare secret,...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Angajatorii care oferă salarii în România de 2.000 de euro, dar nu găsesc oameni interesaţi:...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
GABRIELA FIREA, marea lovitură în politică. RĂSTURNARE de situație, chiar înainte de alegeri
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
O celebră influenceră de pe TikTok a fost împușcată mortal în fața casei sale. Motivul...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu mai ai viață privată, nu mai ai viață personală” Lidia Buble, despre obstacolele întâmpinate...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică