Viktor Orban, întrerupt în timpul discursului său de la Băile Tușnad. „Transilvania, pământ românesc”

Viktor Orban, întrerupt în timpul discursului său de la Băile Tușnad. „Transilvania, pământ românesc”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23/07/2022, 21:10

Prezent la Școala de Vară de la Băile Tușnad, premierul Ungariei, Viktor Orban, a fost ținta unor proteste.

În timpul discursului de sâmbătă, Orban a susținut un discurs, însă a fost întrerupt de către mai mulți protestatari. Aceștia au avut asupra lor pancarte cu mesaje de tipul „Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc”.

Câţiva protestatari au perturbat discursul lui Viktor Orban. Ei au afişat şi un banner pe care scria: „Ceva este etern: Transilvania, pământul românesc!”.

Organizatorii şi poliţia i-au scos pe protestatari din mulţime după câteva minute, potrivit MEDIAFAX.

Ce a spus Viktor Orban la Băile Tușnad

În discursul său de sâmbătă, Orban a analizat situația actuală din domeniul energiei și nu a ratat ocazia de a critica politicile Statelor Unite și ale Uniunii Europene în acest domeniu. Potrivit lui, Occidentul nu mai are control asupra energiei, ci doar asupra puterii militare.

„Stăm într-o maşină care are pană la toate cele patru roţi: este absolut clar că războiul nu poate fi câştigat în acest fel”, a spus Orban în faţa susţinătorilor săi.

Ca ţară vecină, Ungaria a spus că are dreptul să spună despre războiul din Ucraina că pacea este singurul antidot.

Totodată, liderul de la Budapesta a explicat că țara sa dorește să nu se implice în conflictul dintre Ucraina și Rusia. Mai mult, el a declarat că dacă Donald Trump ar fi fost în continuare președintele SUA, acest război nu ar fi existat.

„Dacă Trump ar fi fost preşedinte şi Merkel ar mai fi fost în funcţie, războiul din Ucraina nu ar fi izbucnit niciodată”, a spus el.

După ce a analizat situaţia energetică, el a spus că astăzi economia europeană se îndreaptă spre haos, iar sarcina este de a face din Ungaria o excepţie locală.

Potrivit lui Orban, apogeul crizei din Occident este aşteptat în 2030.

„Problemele zonei euro vor lovi cu adevărat în jurul anului 2030. Până atunci, ţările din Europa centrală vor fi contribuitori la UE. Va exista un nou echilibru de forţe, iar cel care plăteşte flautistul pune melodiile”, a mai spus premierul ungar.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase