Violator periculos, eliberat pentru că… judecătorul a întârziat la muncă. Bărbatul este căutat acum de polițiști

Violator periculos, eliberat pentru că... judecătorul a întârziat la muncă. Bărbatul este căutat acum de polițiști
Publicat: 03/02/2023, 11:00

Un bărbat periculos care a violat o adolescentă a fost eliberat de polițiști dintr-un motiv absolut incredibil. Judecătorul care ar fi trebuit să decidă arestarea preventivă a acestuia a întârziat la serviciu, astfel că mandatul de reținere emis de polițiști pe numele bărbatului a expirat.

Astfel, bărbatul a profitat de această situație și a dispărut în cursul zilei de joi.

Suspectul, Paul Alin Moldovan, cunoscut ca „Mucea”, în vârstă de 44 de ani, este acuzat că a violat o fată de 17 ani din comuna Cășeiu, județul Cluj.

Paul Moldovan „Mucea”, a fost reținut de polițiștii dejeni în 1 februarie dimineața, după ce oamenii legii au fost sesizați despre faptul că ar fi violat o tânără de 17 ani. Fata fusese amenințată și forțată să întrețină relații sexuale într-un imobil din comuna Cășeiu, bărbatul profitând de faptul că era singură, prietenul acesteia fiind plecat la muncă, potrivit someseanul.ro.

„În această după-amiază, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej, alături de cei ai Secției 5 Poliție Rurală Dej, au demarat activități în vederea depistării unui bărbat, de 44 de ani, din comuna Cășeiu, cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol asupra unei minore de 17 ani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus, la data de 1 februarie a.c., reținerea lui pentru 24 de ore.

Fapta pentru care este cercetat a fost comisă la data de 1 februarie a.c., într-un imobilul din comuna Cășeiu.

După expirarea aceastei măsuri, pe numele bărbatului a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, de către magistrații Judecătoriei Dej.

La acest moment, sunt derulate activități cu efective mărite, în vederea depistării bărbatului, semnalmente acestuia fiind date în consemn la nivelul județului.

Persoanele care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze 112” – au transmis polițiștii clujeni.

Judecătorul știa despre acest dosar

Potrivit sursei citate, judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Dej, care ar fi trebuit să se ocupe de cererea polițiștilor privind arestarea preventivă a bărbatului, știa de acest dosar încă de miercuri, dar a ajuns târziu la serviciu a doua zi, motiv pentru care mandatul de reținere pentru 24 de ore a expirat. Astfel, polițiștii nu au mai avut temeiul legal pentru a-l reține pe Moldovan. Abia după orele prânzului, când judecătorul a ajuns la serviciu, a admis propunerea de arestare preventivă a bărbatului, dar era prea târziu. „Mucea” era plecat de câteva ore bune.

Imediat ce s-a văzut liber, violatorul a plecat într-o direcție necunoscută. Conform unor surse, acesta a amenințat că se duce direct s-o omoare pe cea care l-a denunțat la poliție, adică „soacra” fetei pe care a violat-o, mai exact mama prietenului tinerei.

Bărbatul este acum căutat de autorități.

Paul Alin Moldovan a mai fost reținut de polițiștii dejenei în ianuarie 2016, fiind acuzat, alături de alți doi bărbați din Dej și Cășeiu, de proxenetism. În 2017, acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase