Virgil Popescu: România este interesată de accelerarea dezvoltării hidrogenului produs din surse regenerabile

Virgil Popescu: România este interesată de accelerarea dezvoltării hidrogenului produs din surse regenerabile
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 22/01/2022, 18:40

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a informat sâmbătă, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, că a participat la reuniunea informală a Consiliului Energie, la Amiens, Franța.

Acesta spune că actuala criză a prețurilor energiei reprezintă o preocupare pentru toate statele membre ale Uniunii Europene și adaugă că măsurile luate la nivel național până acum au fost eficiente în diminuarea efectelor negative ale acestei crize.

„Cu această ocazie, am reamintit de măsurile adoptate de România la finele anului trecut pentru protejarea consumatorilor vulnerabili și a diferitelor categorii de consumatori, precum cei casnici, IMM-uri, spitale etc.

Am informat Comisia Europeană asupra planurilor autorităților române de a adopta măsuri suplimentare pe termen scurt pentru a crește intensitatea sprijinului acordat consumatorilor finali.

Am subliniat demersurile realizate de autoritățile naționale competente în monitorizarea implementării cadrului legislativ existent pentru a proteja consumatorii, inclusiv din perspectiva emiterii corecte a facturilor la energie”, a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Virgil Popescu: Am discutat și despre eficiența energetică

De asemenea, ministrul Energiei mai spune că discuțiile cu ceilalți miniștri au vizat și eficiența energetică. Popescu spune că a subliniat interesul României pentru utilizarea hidrogenului ca sursă de energie cu emisii scăzute de carbon.

„Dezbaterile ministeriale au vizat și tema eficienței energetice în contextul negocierilor actuale la nivel european pe pachetul legislativ Fit for 55. Am susținut, alături de colegii mei din alte State Membre, importanța menținerii unui cadru flexibil pentru Statele Membre în alegerea celor mai rentabile măsuri din punct de vedere economic, cu considerarea circumstanțelor naționale.

În cadrul dejunului de lucru, am avut un schimb de opinii pe tema dezvoltării pieței hidrogenului în UE, ocazie cu care am evidențiat interesul României pentru accelerarea dezvoltării hidrogenului produs din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon și a infrastructuri corespunzătoare”, a mai scris oficialul.