Viscol şi zăpadă pe Transalpina. O porţiune de drum este închisă

Publicat: 04/10/2022, 10:30

Transalpina, drumul aflat la cea mai mare altitudine din România, este acoperită, marți dimineață, cu zăpadă, iar o porțiune de drum a fost închisă.

Direcția Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova a arătat, marți dimineață că pe DN67C ninge viscolit, iar drumul e acoperit cu zăpadă de 5-6 centimetri.

În imaginile de pe DN 67C, din această dimineață se vede cum drumarii intervin cu un utilaj cu lamă şi material antiderapant şi o maşină de intervenţie.

„Ninge viscolit, pe partea carosabilă este gheață, fapt ce face foarte dificilă intervenția utilajelor de deszăpezire. Reamintim că accesul pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este permis între orele 10⁰⁰-17⁰⁰”, anunțau drumarii la prima oră, avertizând că, dacă până la ora 10⁰⁰ nu se pot asigura condiții de siguranță pentru participanții la trafic este posibil restricționarea circulației pentru perioada când vremea nu este favorabilă.

Ulterior, la 10:00 au precizat că drumul rămâne închis. „Din cauza condițiilor meteo, circulația rutieră pe sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului rămâne închisă circulației rutiere până când condițiile meteo vor permite desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță”, a anunțat DRDP Craiova, pe contul de Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase