Vladmir Putin se întâlnește cu dictatorul de la Phenian. Ultimele pregătiri înaintea vizitei lui Kim Jong-un de la Vladivostok

Vladmir Putin se întâlnește cu dictatorul de la Phenian. Ultimele pregătiri înaintea vizitei lui Kim Jong-un de la Vladivostok
Publicat: 05/09/2023, 17:32
Actualizat: 05/09/2023, 17:33

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, va vizita Rusia în această lună, scrie Politico, citând surse americane oficiale. Principala temă a discuției dintre Putin și liderul de la Phenian va fi cooperarea în materie militară dintre cele două state.

Informația despre vizita liderului de la Phenian în Rusia nu a fost confirmată de către oficialii de la Kremlin. Dimitri Peskov a declarat marți că nu a putut confirma un summit între Putin și Kim. „Nu avem nimic de spus în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia caută mai multe arme pentru războiul său din Ucraina. Vladimir Putin are în plan să achiziționeze armament militar de la Phenian. Asta titrează mai multe publicațiile internaționale precum The New York Times sau The Guardian.

Vladimir Putin vrea ca dictatorul de la Phenian să fie de acord să trimită Rusiei obuze de artilerie și rachete antitanc. Pe de altă parte, Kim ar dori ca Rusia să ofere Coreei de Nord tehnologie avansată pentru sateliți și submarine cu propulsie nucleară, au spus oficialii SUA pentru The New York Times.

Kim Jong-un este recunoscut la nivelul comunității internaționale pentru izolarea sa, iar întâlnirea cu Vladimir Putin poate fi genul de relație perfectă de care Kim are nevoie pentru a ieși din izolare.

Nici Vladimir Putin nu stă mai bine la capitolul izolare. Acesta nu a participat la summit-ul BRICS din august, găzduit la Johannesburg, Africa de Sud. Însă, pe țarul de la Kremlin îl ține acasă un mandat internațional de arestare emis de Curtea Penală Internațională.

Kim Jong-un este un dictator superstițios?

Obiceiurile liderului de la Phenian au atras atenția opiniei publice de-a lungul timpului. Unul dintre ele este călătoria cu trenul, pe care Kim o practică la fiecare vizită a sa, chiar dacă iese puțin spre deloc în afara țării pe care o conduce din 2011.

În puținele vizite ale sale, Kim folosește un tren blindat. Cu acest tren se zvonește că ar merge și în Rusia, mai exact pe ruta Phenian-Vladivostok, pe coasta Pacificului Rusiei, titrează The Guardian.

Nu este singura obsesie a președintelui nord-coreean. Kim ar merge în deplasările sale și cu o toaletă personală, potrivit unui fost angajat al Comandamentului Gărzii Coreei de Nord care a vorbit cu Washington Post. Kim se teme ca reziduurile intestinale să cadă în mâini greșite.

Călătoria lui Kim Jong-un este programată în contextul în care Rusia discută despre organizarea de exerciții militare comune cu Coreea de Nord și după ce ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a vizitat Phenianul pentru a-l să vândă Rusiei muniție de artilerie.

Vizită cu peripeții în 2019

Ultima vizită a lui Kim la Vladivostok nu a decurs prea bine. Conform unui clip difuzat de BBC, staff-ul care se ocupă cu protocolul de la Moscova a avut serioase dificultăți în ceea ce privește covorul roșu montat special pentru liderul de la Phenian.

Covorul a fost decupat cu un cuțit și lipit cu bandă adezivă pentru a face față greutății lui Kim Jong-un.

CITIȚI ȘI:

UPDATE | Ziua 559 de război: Moscova acuză Kievul că a vrut să arunce în aer gazoductele din Marea Neagră / Cu cine se întâlnește Putin la Vladivostok

VIDEO | Marcel Ciolacu va prezenta pachetul de reforme fiscal-bugetare în 2-3 zile. „Nimeni nu-l va trece noaptea, pe furiș”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Vremea se schimbă de la o săptămână la alta! Prognoza anunțată de ANM
×