Zeci de câini și pisici așteaptă să fie luați acasă de stăpâni iubitori de animale. „Viața în adăpost este groaznică pentru un animăluț”

Publicat: 26/05/2024, 17:37

Cel mai mare târg de adopții de animale de companie din București, organizat pe Arena Națională, și-a deschis porțile. Peste 50 de câini, din adăposturile ASPA, își caută stăpâni. Patrupedele sunt sănătoase, deparazitate, vaccinate, microcipate și sterilizate. De asemenea, 20 de pisici, de la asociațiile partenere, pot fi adoptate.

Asmina a adoptat un câine la târgul de pe Arena Națională și spune că viața alături de animale este mult mai frumoasă.

„În primul rând, mulțumim pentru găzduirea pe Arena Națională. E super! Așteptăm să vină nu numai persoane din București, să vină toată România să adopte. Am venit, am și adoptat un cățel, suntem super fericiți, este totul foarte frumos.

Am adoptat un cățeluș care în urmă cu trei săptămâni apăruse la noi la bloc. I-am dat câteva zile mâncare, dar a dispărut după aceea și l-am văzut pe www.aspa.ro. Am intrat pe site, l-am văzut și imediat am sunat, l-am rezervat și l-am adoptat. Acum l-am adoptat. O să-l cheme Max.

Viața cu animăluțe este o viață frumoasă. Puțină responsabilitate, de fapt mai multă, dar să știți că merită. Eu dacă aș fi știut cât de frumos e să ai cățel, vă jur că nu aș fi stat atât de mult timp fără cățel. Copilul meu și-a dorit de mic un câine și am tot amânat, dar până la urmă am luat unul și a meritat. Acum avem doi adoptați. Copiii cresc foarte frumos și responsabili. Un animăluț îi responsabilizează, îi face să fie mai buni, mai empatici, mai iubitori”, a povestit Asmina.

„Am organizat cel mai mare târg de adopție la Arena Națională”

Anul trecut, 50 de animale de companie au fost adoptate în cadrul evenimentului. Anul acesta, organizatorii speră să depășească cifra din 2023.

„Am organizat cel mai mare târg de adopție de câini și de pisici de anul acesta. Suntem pe Arena Națională, pe cel mai mare stadion din România și am umplut stadionul de căței și de pisici din adăposturile ASPA și de la asociațiile partenere. Ne bucurăm de un flux foarte mare de oameni. Asta ne bucură foarte tare, pentru că, așa cum am spus, avem multe animale de adoptat. Tot ce trebuie să faceți este să veniți aici, să vă bucurați de eveniment și să plecați acasă cu un animaluț.

Avem foarte mulți consilieri care se ocupă de adopții, deci nu există coadă, să spunem așa. Avem foarte mulți angajați care se ocupă, stau de vorbă cu oamenii, consiliază, identifică împreună câinele potrivit. Ulterior, la acte, de asemenea, avem colegi dedicați care doar completează actele de adopție. Apoi primim premiile, pentru că avem și foarte multe cadouri de la sponsori, facem o fotografie de final și plecăm acasă”, a declarat Cătălina Trănescu, director general al Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

„Viața în adăpost este groaznică pentru un animăluț”

Și asociațiile care au pisici în adăposturi au venit pentru a le găsi familii iubitoare patrupedelor. La scurt timp după începerea evenimentului, șase pisici aveau deja stăpân.

„Suntem prezenți aici cu zece pisicuțe mici. Au fost adoptate șase deja și mai sunt doar patru, un lucru extraordinar. Sunt foarte bucuroasă pentru ele că vor merge într-o căsuță și nu vor mai sta în adăpost. Și mai avem 12 pisicuțe adulte, grăsuțe, frumoase, vaccinate, castrate.

Noi avem o discuție, le explicăm. Pentru cei care au avut deja pisicuțe și dintr-un motiv sau altul nu mai au, cu ei e mai ușor. Celor care își iau pentru prima dată o pisicuță le explicăm tot ce înseamnă: că e o responsabilitate, că trebuie să ai grijă să știi ce-ți asumi, dacă sunt probleme de orice natură, noi acceptăm pisicuțele înapoi imediat.

Viața în adăpost este groaznică pentru un animăluț. Nu-i iubește nimeni, n-are nimeni timp să le ofere ceea ce își doresc, plus riscurile de boli virale și multe altele. Așa că prezența la astfel de evenimente este un lucru extraordinar pentru toți, pentru animăluțe și pentru noi”, a spus Adina Vlăduța.


CITEȘTE ȘI:

Cel mai mare târg de ADOPȚII canine, organizat în acest weekend, pe Arena Națională

O familie de japonezi din România a adoptat un cățel dintr-un adăpost de la marginea Capitalei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Analiza lui Traian Băsescu pentru prezidențiale. Ce s-ar întâmpla dacă Ciolacu și Ciucă ar fi...
Oana Roman s-a săturat de singurătate şi a dat anunţ matrimonial: 'Caut...'
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
S-a 'combinat' în Nuba! N-a uitat mișcările senzuale de la 'Surprize, surprize' și a lovit...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Dragoş, un tânăr tătic de 23 de ani, a murit înecat în Lacul Snagov. A...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
România a fost lovită de un cutremur azi-noapte! Unde s-a resimțit seismul și ce magnitudine...
Ele îi ţin în formă pe jucătorii de la Naţionala României. Clasamentul celor mai frumoase...
Echipamente obligatorii pe toate mașinile din România. Ce pățesc șoferii care nu le au?
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
FEMEIA care DEGUSTA mâncarea lui Hitler! Era atât de paranoic încât...
România, țintă pentru Armata RUSĂ. Ne salvează UNGURII: Nu vom permite!
Andrei Voica, câștigătorul Masterchef 2015, a ajuns bucătarul Naționalei României la Euro 2024
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Câţi bani a încasat Babasha la concertul Coldplay?! Invitatul trupei britanice lămureşte orice speculaţie: "Sunt...
BANCUL ZILEI. - Aseară m-am îmbătat crunt, nici nu mai stiu cum am ajuns acasă...
Adevărata poveste a lui Pocahontas
×