Zeci de copaci rupți de vânt în București, căzuți pe mașini / FOTO

Publicat: 18/05/2021, 18:02
Actualizat: 18/05/2021, 18:08

Din cauza vântului puternic de marți, zeci de copaci din București, unii dintre ei uscați, s-au rupt și s-au prăbușit peste mai multe autoturisme. Când expiră codul galben de vânt.

„Ca urmare a manifestărilor meteorologice de pe durata codului galben, ISUBIF a intervenit până la această oră pentru gestionarea a 27 de solicitari, astfel: 16 dintre acestea pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și 11 pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil”, au transmis marți reprezentanții ISU București – Ilfov.

Potrivit sursei citate, locațiile unde au căzut copaci sunt C.C. Arion , strada Petru Rareș, strada Logofăt Udriste, parcul Cișmigiu, strada Doctor Clunet, strada Vatra Luminoasă,  Bd. Metalurgiei, strada Burdujeni.

„Totodată, au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale si prin rețelele de socializare”, au mai transmis cei de la ISUBIF.

Codul Galben de vânt puternic expiră marți, la ora 23.00

Un Cod galben de vânt puternic este în vigoare în toată ţara. Codul galben este valabil marţi, în intervalul 6.00-23.00, anunță meteorologii.

Vântul va sufla cu rafale de până la 70…80 km/h.

Meteorologii spun că vântul va avea intensificări susţinute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar local, îndeosebi în Transilvania, Oltenia şi Muntenia 70…80 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi 80…100 km/h.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase