Zelenskiy: Ucraina așteaptă acțiuni concrete și nu cuvinte din partea lui Putin

Zelenskiy: Ucraina așteaptă acțiuni concrete și nu cuvinte din partea lui Putin
Zelenskiy: Ucraina așteaptă acțiuni concrete și nu cuvinte din partea lui Putin/FOTO: bbc.com
Publicat: 08/02/2022, 19:23

Ucraina așteaptă pași concreți din partea președintelui rus Vladimir Putin pentru a dovedi că este serios în ceea ce privește dezescaladarea tensiunilor și retragerea trupelor rusești de la graniță, a declarat marți președintele Volodymyr Zelenskiy în cadrul unui briefing, relatează Reuters.

Zelenskiy a vorbit alături de președintele francez Emmanuel Macron, care cu o zi înainte s-a întâlnit cu Putin pentru discuții la Moscova.

„Deschiderea este întotdeauna grozavă, dacă este adevărată, și nu un joc, ci o deschidere serioasă, nu o glumă, și înțelegerea faptului că există un pericol serios”, a spus Zelenskiy. „Nu prea am încredere în cuvinte, cred că fiecare politician poate fi transparent prin luarea unor măsuri concrete”.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat marți că atât liderii Rusiei, cât și cei ai Ucrainei s-au angajat să respecte acordurile de la Minsk.

„Avem acum posibilitatea de a avansa negocierile”, i-a spus Macron președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy în timpul unei conferințe de presă după ce cei doi au purtat discuții la Kiev.

Setul de acorduri de la Minsk a fost semnat în 2014 și 2015 de către liderii Ucrainei, Rusiei, Franței și Germaniei ca răspuns la anexarea Crimeei de către Rusia. Acestea includ obiectivul de a pune capăt războiului separatist purtat de vorbitorii de limbă rusă în regiunea Donbass din estul Ucrainei.

Rusia a adunat zeci de mii de soldați în apropierea graniței sale cu Ucraina, dar a negat că intenționează să invadeze Ucraina.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase