Anchetă la Sectorul 1. Polițiștii au găsit 473 de procese verbale asupra unui candidat la funcția de consilier local: „Facem cercetări prin AEP pentru a dovedi veridicitatea documentelor”

Anchetă la Sectorul 1. Polițiștii au găsit 473 de procese verbale asupra unui candidat la funcția de consilier local: „Facem cercetări prin AEP pentru a dovedi veridicitatea documentelor”
Publicat: 29/09/2020, 13:31

Poliția Sectorului 1 anunțat marți că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 este candidat al PSD pentru funcția de consilier general. Mai mult, asupra sa au fost găsite 473 de procese verbale. Oamenii legii fac verificări după ce luni reprezentanții USR au depus plângere la poliție privind fraudarea alegerilor. Este luptă strânsă la Sectorul 1, între candidata USR PLUS, Clotilde Armand și primarul în funcție, Daniel Tudorache (PSD). Potrivit datelor comunicate de BEC marți dimineața, la Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%.

Polițiștii mai spun că opt persoane de la mai multe partide au fost audiate luni și ar putea urma și alte audieri.

Oamenii legii nu pot preciza la această oră dacă procesele verbale găsite asupra candidatului PSD au fost furate

Ieri, 28 septembrie, în jurul orei 15:45, la secția 4 a fost primit un apel de la un bărbat care a sesizat că din incinta unde este Biroul Electoral Sector 1 un bărbat a ieșit din incintă și are asupra sa mai multe procese verbale într-un număr mai mare. Polițiștii de la secția 4 s-au deplasat la fața locului și în incinta unde este și Biroul Electoral au fost găsite mai multe persoane, membri ai mai multor partide. La poliție au fost audiate 8 persoane în legătură cu ce s-a întâmplat acolo”, a spus șeful Poliției Sectorului 1, comisar șef de poliție Ionuț Dana, potrivit Digi24.

El a precizat că „procesele verbale sunt 473 și în continuare efectuăm cercetări sun supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1”, iar acuzația este de falsificarea de documente și evidențe electorale.

Se fac cercetări prin Autoritatea Electorală Centrală pentru a dovedi veridicitatea documentelor

„Facem cercetări prin AEP pentru a dovedi veridicitatea documentelor. Bărbatul era înscris pe lista electorală a unui partid politic la rubrica de consilieri locali”, a mai spus comisarul precizând că se fac în continuare cercetări pentru a se stabili dacă acele procese verbale erau asupra bărbatului în mod legal sau erau furate.

„Verificăm, sperăm cât mai repede să avem un rezultat”, a precizat el.

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS, l-a acuzat pe Dan Tudorache, rivalul de la PSD și încă edil în funcție, că fură voturile cetățenilor

Două filmări video postate pe Facebook ar trebui să demonstreze, fără drept de apel, cum candidatul social-democrat încearcă să falsifice rezultatul alegerilor locale de duminică. Clotilde Armand susține că la Primăria Sector 1 au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale, necompletate!

„Iată ce avem în sediul Direcției de Salubrizare și Investiții situat în Complexul din piața Mureș, un etaj deasupra Biroului Electoral de Sector. Procese verbale necompletate! Așa pregăteau frauda. Și-a făcut apariția pe aici și directorul ADP S1 și nu știu ce caută el la BES. O să ne lămurească Poliția”, se precizează într-una dintre filmări.

„Vedem un teanc de procese verbale luate de la Biroul Electoral de Sector și aduse în sediul Primăriei. Colegii mei, vâzând asta, au avertizat imediat Poliția și Jandarmeria și au constatat că la Primarie se află aceste procese verbale originale și o masă unde se făceau decontările de voturi”, afirmă Clotilde Armand într-o altă întregistrare video.

Reprezentanții USR au depus luni plângere la Poliție, fapt confirmat chiar de autorități

„Astăzi, în jurul orei 15:45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut ieșind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al Sectorului 1 de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese-verbale. Persoanele în cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, arată oamenii legii.

Numărătoarea voturilor în Sectorul 1 nu era încheiată marți, 29 septembrie. Potrivit datelor comunicate de BEC marți dimineața, la Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand are 41,06%, Daniel Tudorache (PSD) – 39,72%, iar Ioana Constantin (PMP) – 7,75%.

Dan Tudorache afirmă că are 200 de voturi în plus, în timp ce tabăra USR-PLUS dă ca sigură victoria lui Clotilde Armand la o diferență mai mare de 1000 de voturi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Gheorghe Dincă a părăsit închisoarea. A fost plimbat cu mașina prin Craiova
Apare o nouă taxă. Turiștii români, direct vizați
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult