Ludovic Orban despre candidaturile lui Rafila şi Streinu-Cercel din partea PSD: „Oare ce a putut să le promită, să te duci să candidezi la PSD?” Ce spune premierul României despre o posibilă candidatură a lui Raed Arafat?

Ludovic Orban despre candidaturile lui Rafila şi Streinu-Cercel din partea PSD: Oare ce a putut să le promită, să te duci să candidezi la PSD? Ce spune premierul României despre o posibilă candidatură a lui Raed Arafat?
Foto: Alexandra Pandrea, Gandul
Publicat: 18/10/2020, 23:13
Actualizat: 21/10/2020, 10:40

Ludovic Orban, preşedintele PNL, consideră că candidatura pe listele PSD a  președintelui Societății Române de Microbiologie si a lui Streinu-Cercel este „o decizie pentru care vor fi huliţi si nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă”

Ludovic Orban: „Eu, personal, nu pot să înţeleg, este o decizie pentru care vor fi huliţi, vă spun sincer. Nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă, legate de pandemie”

„Cum să te duci tu, Alexandru Rafila şi Streinu-Cercel, care ai fost în frontul de luptă anti-COVID, să te duci să candidezi la PSD? Oare ce a putut să le promită, să te duci să candidezi la PSD, care a torpilat sistematic, de şapte luni de zile, tot efortul autorităţilor şi al specialiştilor făcut pentru a limita creşterea numărului de cazuri? Eu, personal, nu pot să înţeleg, este o decizie pentru care vor fi huliţi, vă spun sincer. Nu mai au niciun fel de credibilitate în opiniile pe care le exprimă, legate de pandemie. (…) Când suntem într-o creştere a numărului de cazuri, când e nevoie de fiecare om care este implicat, mi se pare o greşeală gravă pentru ei, ca oameni care au fost implicaţi în activitate şi au avut rezultate. Să te duci să îţi depui candidatura la PSD mi se pare un fel de abandon în luptă”, a declarat Ludovic Orban la B1 TV.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică seară, la B1tv, că nu crede că șeful DSU Raed Arafat ar intra în politică, după ce medicii Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel vor candida pentru PSD la parlamentare.

Întrebat dacă are vreun semnal că Raed Arafat va intra și el în politică, Ludovic Orban a răspuns

„Am avut o colaborare deosebit de buna cu dl secretar de stat Raed Arafat, o colaborare foarte buna si nu pot sa cred ca ar putea acum sa se apuce sa intre in politica in conditiile in care e nevoie de fiecare om cu experienta pentru a putea opri raspandirea virusului”

Premier: „PSD este un partid duşman al României”

„Pericolul cel mai mare pentru România, astăzi, este PSD. Tot ce face PSD îl transformă într-un duşman grav al viitorului, al şansei României de a avea un viitor, de a avea dezvoltare, de a avea cu adevărat şansa de a-şi reveni şi de a sta pe picior de egalitate la masa naţiunilor dezvoltate. PSD este un partid duşman al României”, a mai spus Ludovic Orban.