Campanie pentru renovarea Spitalului de Pediatrie Pitești, lansată de Asociația Medici pentru România. GALERIE FOTO

Publicat: 01/12/2021, 12:11
Actualizat: 01/12/2021, 12:22

Asociația Medici pentru România lansează campania „Pentru copiii noștri”, ce are ca scop reabilitarea mai multor secții din spitalele de pediatrie din țară. Primul proiect din cadrul acestei campanii este #eusuntantonio, pentru renovarea etajului 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești, Județul Argeș. Această unitate nu a mai fost renovată de 42 de ani, deși îi trec anual pragul peste 30.000 de pacienți din 3 județe: Argeș, Vâlcea și Dâmbovița.

Campania „Pentru copiii noștri” debutează cu proiectul #eusuntantonio, după numele unuia dintre copiii care au nevoie de îngrijirea medicală în această unitate. Internat la etajul 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești, Antonio este un mic ambasador pentru toți copiii care au trecut și vor trece pragul spitalului.

Pentru a afla povestea lui Antonio, dar și pentru a face o donație pentru reabilitarea Etajului 6 al Spitalului de Pediatrie Pitești, puteți accesa platforma: http://pentrucopiiinostri.ro/

Proiectul vine atât în sprijinul pacienților, copii ca Antonio, micii pacienți ai spitalului, cât și în sprijinul cadrelor medicale. Copiii vor putea fi tratați în condiții optime, iar medicii își vor putea face meseria cât mai bine, într-un loc care să le fie sprijin, nu piedică. Se va crea un spațiu multifuncțional care va permite oferirea de intervenții de urgență, îngrijiri adecvate și monitorizarea corespunzătoare a pacienților.

„În ultimii ani au fost renovate etajele 3, 5 și 7, dar și blocul alimentar din cadrul spitalului. Este nevoie însă ca întreaga unitate să fie complet reabilitată și adusă la cele mai bune standarde, să respecte pe deplin toate normele în vigoare. Nu îmi doresc nimic mai mult decât ca micii noștri pacienți să aibă un spațiu în care să se simtă ca acasă și care să îi ajute să se însănătoșească cât mai repede!”, declară Doctor Tudor Ionescu, manager al Spitalului de Pediatrie Pitești.

„Peste 30.000 de copii trec an de an pragul Spitalului de Pediatrie Pitești. La fel ca Antonio, cu toții ajung aici ca să se facă bine. Sunt copii cu tot viitorul în față, părinți plini de speranță că micuții lor se vor însănătoși, medici dedicați care au grijă de ei. Tuturor le-ar fi mult mai ușor dacă saloanele, sălile de operație, holurile, toaletele din spital ar arăta mai bine. Cei mici ar fi tratați în condiții la standarde europene, iar cadrele medicale ar putea să își facă meseria fără piedici legate de infrastructură.

Scopul Asociației noastre a fost de la bun început acela de a contribui la îmbunătățirea sistemului medical din România.

#eusuntantonio este primul dintr-un șir lung de proiecte de reabilitare a spitalelor din țara noastră pe care le avem în plan. Fac apel la toți oamenii care ne pot veni în ajutor să ne susțină. Fie că fac o donație, întrucât orice sumă contează, fie că distribuie inițiativa noastră în mediul online astfel încât ea să ajungă să fie cunoscută de cât mai multă lume. Peste ani, acești copii vor fi adulții ce vor contribui la rândul lor la schimbare. Știu că mulți oameni ne vor veni în sprijin și vom lupta împreună pentru această cauză, iar pentru asta le mulțumesc de pe acum!”, declară Alexandru Costache, Președintele Asociației Medici pentru România.

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
VOR AVEA INTERZIS: Bomba serii pentru cei care au carduri bancare! Lovitură totală pentru milioane...
Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...