Când începe Eurovision 2023 și ce piese sunt favorite? (P)

Când începe Eurovision 2023 și ce piese sunt favorite? (P)
Publicat: 12/05/2023, 14:51
Actualizat: 12/05/2023, 14:53

În perioada 9-13 mai, cea de-a 67-a ediție a concursului internațional de muzică Eurovision se va desfășura la Liverpool, în Marea Britanie, deși tradiția impunea ca fosta câștigătoare (Ucraina) să găzduiască această competiție.

Artista ucraineană Julia Sanina va lua parte însă la show, prezentând spectacolul alături de Alesha Dixon și Hannah Waddingham.

Eurovision Song Contest, organizat de European Broadcasting Union, cea mai mare asociație din Europa a televiziunilor publice, va fi difuzat ca de obicei în direct și în România, pe canalele TVR.

Țara noastră este reprezentată în competiție de tânărul artist Theodor Andrei (18 ani), care a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023, pe data de 11 februarie.

Theodor Andrei, cunoscut publicului pentru participările sale la concursuri TV precum Vocea României Junior și X Factor România, a fost ales prin votul exclusiv al publicului, el urmând să interpreteze la Liverpool cu piesa „D.G.T. (Off and on)”.

Cotele României la pariuri online pentru Eurovision 2023

Pasionații de competiții muzicale pot avea o perspectivă de ansamblu asupra șanselor participanților la Eurovision 2023 prin prisma cotelor afișate de agențiile de pariuri online. Actuala ediție a concursului se bazează mai mult ca niciodată pe voturile publicului, astfel că am putea avea parte de multe surprize.

România nu stă deloc bine în ochii bookmakerilor, fiind văzută drept având cele mai mici șanse de a câștiga competiția. Astfel, la Unibet, cota pentru un pariu pe România la Eurovision 2023 este 1001.00 în cazul selecției cu privire la câștigarea trofeului. România are de asemenea cotă 301.00 pentru clasarea în Top 3, cotă 101.00 pentru Top 5 și 51.00 pentru Top 10. Cei care cred totuși că România va oferi o surpriză plăcută și va termina cel puțin între primele 15 state pot regăsi cota 11.00 la pariuri online pentru o asemenea opțiune.

România este prezentă și în alte opțiuni de pariuri online, de exemplu la capitolul Cea mai bună poziție la Final – Țările balcanice. Aici, favorită este Serbia (cotă 2.25), urmată de Slovenia (2.75) și Croația (3.25). Țara noastră are cotă 51.00 pentru a fi o campioană a regiunii sale geografice. Strict pentru Semifinala 2 (11 mai) unde va participa, România are cotă 251.00 pentru a fi câștigătoare și 6.00 pentru a se clasa în Top 10 (din 16). Se va califica România în Finala Eurovision 2023? La Unibet se poate paria direct pe Da (cotă 6.00) sau Nu (cotă 1.08).

Ce țări sunt favorite la Eurovision 2023

Casa de pariuri online Unibet oferă cotă 1.91 pentru Suedia la pariurile pe câștigătoarea actualei ediții a Eurovision. Suedia este reprezentată de Loreen, o artistă cu o amplă carieră internațională, care a mai câștigat Eurovision în 2012, când a participat cu piesa „Euphoria”.

Acum, aceasta vine cu melodia „Tattoo” și este considerată a fi marea favorită a concursului. De altfel, Suedia a câștigat Eurovision de 6 ori, fiind a doua în acest clasament all-time, după Irlanda, care a cucerit trofeul de 7 ori.

La pariuri online este creditată cu mari șanse și Finlanda, reprezentată de Käärijä, cu „Cha Cha Cha” (cotă 2.60). Urmează Franța (cotă 9.00), Spania și Ucraina (ambele cu cotă 17.00).

Cele mai bune performanțe ale României la Eurovision Song Contest sunt locul al treilea de două ori (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Peste 160 de milioane de telespectatori au urmărit ediția anterioară a Eurovision, câștigată de Ucraina. Și acum se așteaptă o audiență impresionantă, mai ales că publicul decide în mare parte parcursul artiștilor în competiție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×