Adrian Marinescu, după ce a fost vaccinat din nou de Adrian Streinu-Cercel. “O onoare!” Mesaj ferm pentru români cu privire la imunizare

Adrian Marinescu, după ce a fost vaccinat din nou de Adrian Streinu-Cercel. “O onoare!” Mesaj ferm pentru români cu privire la imunizare
Adrian Marinescu, după ce a fost vaccinat din nou de Adrian Streinu-Cercel. “O onoare!” Mesaj ferm pentru români cu privire la imunizare
Publicat: 19/01/2021, 16:56
Actualizat: 19/01/2021, 17:03

Adrian Marinescu a primit rapelul vaccinului anti-COVID de la prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, cel care, de altfel, i-a administrat și prima doză, în urmă cu aproximativ două săptămâni. Medic infecționist la Institutul “Matei Balș” din Capitală a precizat că nu are niciun efect advers, transmițând, totodată, un mesaj către populație, în privința imunizării. 

După ce a primit și cea de-a doua doză, Adrian Marinescu a anunțat că se simte foarte bine, dar a subliniat, încă o dată, cât de important este ca populația să se vaccineze, singura soluție, în opinia medicului, de a reveni la viața de dinainte de pandemie.

Mă simt foarte bine, e un gest de normalitate, mă așteptam să se întâmple așa. M-am vaccinat la viața mea de foarte multe ori pentru că a fost nevoie, am vrut să previn bolile infecțioase, o fac și acum. Este în primul rând un mesaj pentru ceilalți, pentru că e clar că vrem să ajungem într-un interval rezonabil de timp, nu peste noapte, la viața normală de dinainte”, a declarat Adrian Marinescu, potrivit Digi 24.

Referitor la faptul că a fost, din nou, vaccinat de prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, Adrian Marinescu a declarat: “Sunt onorat, e un gest important, de data aceasta în plan personal”.

Adrian Marinescu îi sfătuiește și pe tineri să se vaccineze anti-COVID

Recent, Adrian Marinescu le-a atras atenția tinerilor care cred că nu au nevoie de vaccin, ferm convinși că în cazul în care se vor infecta ar urma să facă o formă ușoară a bolii, să accepte să primească serul, pentru că virusul nu ține cont de vârstă, putând fi nociv pentru orice categorie.

Eu cred că pentru aceste persoane şi pentru toţi care sunt în cazul lor este nevoie de vaccin şi că acest vaccin într-adevăr ne va arăta că lucrurile pot să arate altfel cu pandemia. De multe ori, tinerii sau cei de vârstă medie spun că, din punctul lor de vedere, nu este nevoie de vaccin că ei oricum vor face o formă uşoară. Acest lucru este o mare greşeală de abordare, pentru că nimeni nu poate să fie convins de la început ce formă va face. Nimeni nu poate să ştie de la început ce formă va face, nimeni nu poate să garanteze acest lucru şi oricum în familiile lor, între cunoscuţi sigur vor fi şi persoane vulnerabile care vor face cu mare probabilitate o formă severă”, a subliniat Adrian Marinescu.