Adrian Streinu-Cercel vorbește despre 24 de tulpini mutante ale noului coronavirus / Propunere pentru sistemul de sănătate românesc

Adrian Streinu-Cercel vorbește despre 24 de tulpini mutante ale noului coronavirus / Propunere pentru sistemul de sănătate românesc
Adrian Streinu-Cercel vorbește despre 24 de tulpini mutante ale noului coronavirus / Propunere pentru sistemul de sănătate românesc
Publicat: 19/05/2021, 16:08

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate a Senatului, Adrian Streinu-Cercel, consideră că pandemia Covid-19 a intrat într-o ușoară fază de acalmie. Cu toate acestea, fostul șef de la Matei Balș îndeamnă la prudenţă, asta și fiindcă există în circulaţie 24 de variante mutante ale virusului SARS-COV-2. Iar alte 13 sunt în evaluare, atrage atenția Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel este de părere că medicii trebuie „să aibă un nivel de protecţie în acest moment, mai ales ţinând cont de faptul că pandemia nu s-a terminat”.

„În momentul de faţă, suntem într-un moment de acalmie. Spitalele în prezent au din ce în ce mai puţini pacienţi şi să dea Domnul să rămână aşa. Din păcate, ştim că până acum sunt 24 de mutante care au fost catalogate şi în curs de transmitere şi, pe lângă acestea, mai sunt încă 13 în evaluare. Ca atare, noi trebuie să fim foarte atenţi”, a afirmat Streinu-Cercel în plenul Senatului.

Senator PSD, lobby pentru USR PLUS

Streinu-Cercel, senator PSD, a îndemnat la acordarea unui vot favorabil propunerii legislative iniţiate de un grup de parlamentari USR PLUS. Aceasta vizează modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, pentru a reglementa cadrul general referitor la situaţiile în care medicii vor putea să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă.

Potrivit propunerii legislative, „personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară sau când acesta este desemnat pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii”.

Asigurarea obligatorie acoperă şi riscurile şi prejudiciile produse ca urmare a exercitării profesiei de către personalul medical, care pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă a fost desemnat să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii”, se arată în proiectul de act normativ, ce urmează să fie votat săptămâna viitoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Așa o face fericită Radu Siffredi pe Oana Matache, când cred că nu îi vede...
FOTO. Gimnasta și-a dezvăluit marele secret! Imagini incendiare cu tânăra: e și frumoasă, dar și...
Cazul Caracal. Filmul celor două crime trase la indigo. Detalii cutremurătoare descrise de procurori
Regula celor 5 secunde pentru mâncarea scăpată pe jos: Mit sau Adevăr?
"L-a agăţat, l-a întors şi l-a izbit de pământ". Copil de 13 ani din Vaslui...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Vizita la RAR: Ce a făcut un șofer pentru a trece inspecția
Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Scenariu sumbru pentru Rusia. Ţara ar putea să fie devorată de vecinii săi / Toată...
O femeie, criticată intens pentru rochia cu care s-a îmbrăcat la nunta fiicei ei 😲
ADEVĂRATA călătorie spre CENTRUL PĂMÂNTULU! China, ÎNGROZITĂ de ce a găsit!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
ADIO, FLORIN BUSUIOC! Anunțul trist despre iubitul prezentator român
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Avertisment MAE pentru cei care merg în Bulgaria, Grecia sau Turcia, în minivacanța de Rusalii....