Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea: ”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă, iar dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”

Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea: ”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă, iar dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”
Testele rapide pentru coronavirus, aflate în România, nu sunt de încredere. Anunțul făcut de un cunoscut medic: “S-au folosit mult, fără să aibă relevanță!”
Publicat: 15/10/2020, 14:06
Actualizat: 15/10/2020, 14:15

România a depășit, din nou, numărul de 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, în 24 de ore, iar situația de la ATI este alarmantă, fiind internați 721 de pacienți. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, că au fost înregistrate 4.013  cazuri noi de COVID-19. Alți  73 de români au murit din cauza ”virusului ucigaș”.

În acest context medical extrem de dificil, medicul Alin Suciu, de la Spitalul din Oradea – cel care a făcut parte din echipa de medici care a acordat ajutor în Italia, în perioada de vârf a pandemiei -, avertizează că ne aflăm pe o pantă ascendentă periculoasă, iar dacă nu vor fi luate toate măsurile necesare – ”repede și bine” – România poate ajunge în situația în care se afla, acum câteva luni, Italia.

”Cifrele sunt mai mult decât îngrijorătoare. Este firesc ca la un număr atât de mare de pacienți diagnosticați, numărul pacienților care necesită terapie intensivă să crească. Este nevoie de foarte multă atenție și de o foarte bună comunicare a autorităților cu societatea civilă. Autoritățile iau niște decizii foarte bune, îndruma populația spre ceea ce e de făcut pentru a limita răspândirea virusului”, a declarat medicul Alin Suciu la Digi 24.

”Dar nu de multe ori răspunsul e firesc și din partea populației. Există nunți, botezuri, petreceri în care nu se respectă numărul populației maxim admis”

Alin Suciu

Alin Suciu: ”Asta ne va duce spre o îngreunare a sistemului sanitar, care deja e copleșit”

Atrăgând atenția asupra faptului că sistemul sanitar din România este deja ”copleșit”, Alin Suciu recomandă o colaborare permanentă și o mobilizare comună, la toate nivelurile, pentru ca reducerea răspândirii noului coronavirus să fie redusă.

Totul este cu atât mai complicat în această perioadă, pentru că va părea gripa sezonieră, iar medicii pot ajunge în situația nedorită în care – în primele 24-48 de ore – nu vor putea să pună ”un diagnostic diferențial”.

”Va trebui să conlucrăm și să punem umărul ca să reducem răspândirea virusului. Altfel, în această perioadă în care se vor suprapune gripele, din păcate vom fi în situația în care să nu putem pune diagnostic diferențial în primele 24-48 de ore și asta ne va duce spre o îngreunare a sistemului sanitar, care deja e copleșit”, mai spune medicul de la Spitalul Oradea.

”Revin la rugămintea de a lua exemplul de bune practici atât în ceea ce privește disciplina arătată de populație – stătea în casă și făcea deplasările necesare. Nu existau petreceri, adunări câmpenești, nunți, botezuri, locuri în care nu putem fi pe de-a întregul atenți. Dacă mergem la o nuntă, ne bucurăm de eveniment și inevitabil ajungem să fim foarte apropiați și riscul de diseminare crește”

Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea

”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă. Dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”, încheie medicul Alin Suciu, potrivit sursei citate.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului