Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea: ”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă, iar dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”

Redactor:
Cristian Lisandru
Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea: ”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă, iar dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”
Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea: ”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă, iar dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”

România a depășit, din nou, numărul de 4.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, în 24 de ore, iar situația de la ATI este alarmantă, fiind internați 721 de pacienți. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, că au fost înregistrate 4.013  cazuri noi de COVID-19. Alți  73 de români au murit din cauza ”virusului ucigaș”.

În acest context medical extrem de dificil, medicul Alin Suciu, de la Spitalul din Oradea – cel care a făcut parte din echipa de medici care a acordat ajutor în Italia, în perioada de vârf a pandemiei -, avertizează că ne aflăm pe o pantă ascendentă periculoasă, iar dacă nu vor fi luate toate măsurile necesare – ”repede și bine” – România poate ajunge în situația în care se afla, acum câteva luni, Italia.

”Cifrele sunt mai mult decât îngrijorătoare. Este firesc ca la un număr atât de mare de pacienți diagnosticați, numărul pacienților care necesită terapie intensivă să crească. Este nevoie de foarte multă atenție și de o foarte bună comunicare a autorităților cu societatea civilă. Autoritățile iau niște decizii foarte bune, îndruma populația spre ceea ce e de făcut pentru a limita răspândirea virusului”, a declarat medicul Alin Suciu la Digi 24.

”Dar nu de multe ori răspunsul e firesc și din partea populației. Există nunți, botezuri, petreceri în care nu se respectă numărul populației maxim admis”

Alin Suciu

Alin Suciu: ”Asta ne va duce spre o îngreunare a sistemului sanitar, care deja e copleșit”

Atrăgând atenția asupra faptului că sistemul sanitar din România este deja ”copleșit”, Alin Suciu recomandă o colaborare permanentă și o mobilizare comună, la toate nivelurile, pentru ca reducerea răspândirii noului coronavirus să fie redusă.

Totul este cu atât mai complicat în această perioadă, pentru că va părea gripa sezonieră, iar medicii pot ajunge în situația nedorită în care – în primele 24-48 de ore – nu vor putea să pună ”un diagnostic diferențial”.

”Va trebui să conlucrăm și să punem umărul ca să reducem răspândirea virusului. Altfel, în această perioadă în care se vor suprapune gripele, din păcate vom fi în situația în care să nu putem pune diagnostic diferențial în primele 24-48 de ore și asta ne va duce spre o îngreunare a sistemului sanitar, care deja e copleșit”, mai spune medicul de la Spitalul Oradea.

”Revin la rugămintea de a lua exemplul de bune practici atât în ceea ce privește disciplina arătată de populație – stătea în casă și făcea deplasările necesare. Nu existau petreceri, adunări câmpenești, nunți, botezuri, locuri în care nu putem fi pe de-a întregul atenți. Dacă mergem la o nuntă, ne bucurăm de eveniment și inevitabil ajungem să fim foarte apropiați și riscul de diseminare crește”

Alin Suciu, medic la Spitalul din Oradea

”Suntem pe o pantă ascendentă, extrem de periculoasă. Dacă nu facem ceva repede și bine vom ajunge în situația care a fost în Italia”, încheie medicul Alin Suciu, potrivit sursei citate.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Anunț uimitor despre pensii: se întâmplă acum cu banii a milioane de români
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide