• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

INCERTITUDINE. Ce se poate întâmpla cu anul școlar, cu Bac-ul și cu Evaluarea, în cea mai pesimistă variantă, în opinia Asociației Părinților

INCERTITUDINE. Ce se poate întâmpla cu anul școlar, cu Bac-ul și cu Evaluarea, în cea mai pesimistă variantă, în opinia Asociației Părinților

Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a declarat pentru Gândul că în cea mai pesimistă variantă, de suspendare a școlii chiar și în lunile mai – iunie, mediile elevilor pot fi încheiate în baza notelor pe care le au în prezent.

„Dacă vorbim, în cea mai pesimistă variantă de suspendarea școlii și în lunile mai și iunie, există posibilitatea ca elevilor din ciclul primar și gimnazial, exceptând clasa a 8-a și clasa a 12- a să se  poată încheia mediile școlae în baza unui ordin de ministru, astfel încât să se ia în considerare notele de acum. Eventual, la unii care au note mici, acolo trebuie făcută o evaluare, ca să treacă clasa”, a declarat Iulian Cristache pentru Gândul.

Reprezentantul părinților explică și care ar putea fi varianta optimă pentru examenele de Evaluare și Bacalaureat:

„În ceea ce privește examenele de Evaluare și de Bacalaureat, se poate vorbi de sacrificarea concediilor, dar și a perioadei de vacanță, să se poată susține examenele mai târziu. Dar nu este obligatoriu ca perioada de prelungire să fie egală cu cea suspendată”, mai spune Cristache.

Potrivit acestuia, nu se pune problema înghețării anului școlar 2019-2020 iar părinții nu ar trebui să fie panicați.

 

 

Inchide