China încearcă să limiteze creşterea numărului de cazuri de coronavirus. Milioane de persoane au fost testate pentru COVID-19

China încearcă să limiteze creşterea numărului de cazuri de coronavirus. Milioane de persoane au fost testate pentru COVID-19
Publicat: 01/08/2021, 18:22

Din cauza unei creșteri a numărului de cazuri de coronavirus, milioane de persoane din mai multe orașe din China au fost supuse duminică unor teste pentru COVID-19.

Duminică, în China s-au înregistrat 75 de noi infectări cu COVID-19, între care 53 de transmisii locale.

Focarul epidemic apărut pe aeroportul din Nanjing la sfârşitul lui iulie s-a propagat în peste 20 de oraşe şi în peste zece provincii.

Este cel mai mare val de contaminare din ultimele luni, iar autoritățle spun că această creștere ar fi legată de varianta Delta.

„Principala tulpină care circulă acum este varianta Delta, care reprezintă o provocare și mai dificilă în ceea ce privește prevenirea și controlul”, a explicat purtătorul de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate (NHC).

În Nanjing s-au organizat trei acţiuni de amploare de depistare în rândul celor 9,2 milioane de locuitori, iar sute de mii de persoane au fost izolate.

Persoanele care au mers la Nanjing şi în oraşul turistic Zhangjiajie, din provincia Hunan, sunt căutate de autorităţi

S-ar părea că mini-epidemia care s-a înregistrat la Zhangjiajie ar fi fost cauzată de călători proveniți din Nanjing i a contribuit la propagarea maladiei în peste 20 de oraşe.

“Zhangjiajie a devenit acum noul punct de plecare al propagării epidemiei în China”, a declarat sâmbătă presei virologul Zhong Nanshan. “Trebuie să extindem căutarea cazurilor contact cu varianta Delta”, a adăugat el.

CDC: Varianta Delta este la fel de contagioasă ca varicela și ar putea fi transmisă chiar și de persoanele vaccinate. Agenția propune vaccinarea obligatorie

Varianta Delta a coronavirusului, care se răspândește rapid în întreaga lume, pare să provoace îmbolnăviri mai grave și este la fel de contagioasă ca virusul care provoacă varicela, potrivit unui document intern al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC).

Documentul a apărut în presa americană, iar autenticitatea sa a fost confirmată de șefa CDC, Rochelle Walensky, informează Antena 3, care citează CNN.

De asemenea, potrivit documentului, persoanele complet vaccinate ar putea răspândi varianta Delta în aceeași proporție ca persoanele nevaccinate.