COVID-19. Donald Trump a cerut aprobarea unui medicament împotriva coronavirusului. Cere să fie dat în folosință de urgență

COVID-19. Donald Trump a cerut aprobarea unui medicament împotriva coronavirusului. Cere să fie dat în folosință de urgență
Publicat: 22/03/2020, 15:01
Actualizat: 22/03/2020, 15:55

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut aprobarea folosirii unui medicament anti-malarie, clorochină, în lupta împotriva noului tip de coronavirus, relatează DPA, citat de Agerpres.

„Hidroxiclorochină şi azitromicină, luate împreună, au o şansă reală de a deveni una dintre cele mai mari revoluţii din istoria medicinei”, a scris Trump pe Twitter, cerând ca acestea „să fie date în folosinţă imediat”.

Pe de altă parte, Anthony Fauci, unul dintre oficialii americani de vârf care se ocupă de combaterea pandemiei, a spus că nu există decât puţine informaţii privind eficienţa medicamentului, nu şi studii clinice serioase, relatează Agerpres.

Potrivit lui Fauci, acum este o chestiune de utilizare a medicamentului într-un mod controlat şi limitat pentru a obţine date privind eficienţa sa.

În Germania, Institutul pentru Medicină Tropicală din sudul ţării intenţionează de asemenea să facă teste pe oameni.

Clorochina pare să funcţioneze împotriva noului coronavirus, numit oficial SARS-CoV-2, cel puţin în eprubetă, a declarat la începutul acestei săptămâni Peter Kremsner, directorul institutului.

Potrivit lui Kremsner, un număr mare de pacienţi cu COVID-19, boala cauzată de virus, au fost trataţi cu clorochină în China şi Italia.

Totuşi, nu este clar dacă este un tratament de succes, pentru că pacienţii au primit clorochină în doze foarte mari şi în combinaţie cu multe alte medicamente.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult