COVID. Doi medici şi două infirmiere din Iaşi, infectaţi cu coronavirus de la bolnavi

Redactor:
Gândul
COVID. Doi medici şi două infirmiere din Iaşi, infectaţi cu coronavirus de la bolnavi
Sursa Foto: Pixabay

Un medic din secţia de Anestezie Terapie Intensivă şi un medic nefrolog de la Spitalul „C.I. Parhon” din Iaşi au infecţia cu noul virus. Sunt infectate şi două infirmiere de la acelaşi spital. Cele 4 cadre medicale au luat virusul de la pacienţi.

Cadrele medicale au fost testate după ce mai mulţi pacienţi care au fost trataţi la spital au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

O sută de angajaţi ai spitalului au fost testaţi.

„Există 2 doamne doctor din secţia de Anestezie Terapie şi Nefrologie care au fost confirmate COVID pozitiv şi două doamne infirmiere, probabil toate persoanele s-au contaminat cu acest virus tratând pacienţi COVID pozitivi”, a declarat presei Ionuţ Nistor, medic nefrolog, purtător de cuvânt al Spitalului C.I. Parhon Iaşi, potrivit MEDIAFAX.

Pacienţii erau suspecţi când au fost trataţi la Parhon, iar mai apoi testele au arătat că sunt infectaţi.

„Vorbim de cazuri care au fost direcţionate la spitalul nostru pentru dializă sau cu altă patologie şi care ulterior au fost confirmaţi ca şi pacienţi COVID pozitiv. Din păcate, în pofida purtării echipamentului de protecţie aceste persoane au fost confirmate pozitiv şi direcţionate pentru internare la Spitalul de Boli Infecţioase. Pacienţii sunt din pacienţi care sunt în zonă suspectă, pacienţi trataţi ca suspecţi şi care au fost, în urma testării confirmaţi pozitiv”, a explicat medicul.

Inchide