Cum a trecut prin Covid-19 medicul Vlad Ciurea. Experiența marelui neurochirurg cu noul coronavirus. „Simțeam că nu sunt eu”

Cum a trecut prin Covid-19 medicul Vlad Ciurea. Experiența marelui neurochirurg cu noul coronavirus. „Simțeam că nu sunt eu”
Cum a trecut prin Covid-19 medicul Vlad Ciurea. Experiența marelui neurochirurg cu noul coronavirus. „Simțeam că nu sunt eu” / Sursa FOTO: https://i.ytimg.com
Publicat: 24/12/2020, 09:44

Medicul Vlad Ciurea a povestit experiența pe care a avut-o cu noul coronavirus. Marele neurochirurg a fost pacient Covid-19, s-a vindecat în totalitate, dar perioada bolii l-a marcat profund, cu simptome pe care niciodată nui le mai trăise.

Într-o intervenție la Digi 24, Vlad Ciurea a împărtășit românilor din ce a simțit, trăit cât timp a stat internat.

Vlad Ciurea: „A fost nasol. Dar nu rău, am învins!”

Am ieșit învingător. A fost – există un cuvânt în limba română, dar eu nu-l prea folosesc – se pare că se spune nasol. Dar nu rău, am învins!”, a spus Ciurea.

Marele neurochirurg admite că și-a luat toate măsurile încă de la primul semnal de alarmă, dar asta nu a oprit infecția să pătrundă în organismul său. „Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală…, trăgeam de mine”, a spus el.

Vlad Ciurea a povestit că virusul l-a împiedicat să ducă la capăt o intervenție chirurgicală, fiind nevoit să-i ceară unui coleg a încheia operația: „M-au făcut pachet și m-au trimis acasă. S-a anunțat DSP-ul, s-a anunțat medicul de familie, s-a anunțat infecționistul de la noi de la spital. Sâmbătă, cei de la spital au hotărât să nu mai ies din casă și mi-au trimis un echipaj care mi-a făcut analizele. Eram la limită, nu eram grav, dar eram pozitiv. Luni a venit iar un echipaj, m-au dus la spital și mi-au făcut și un CT pulmonar. Analizele erau foarte proaste, o luau în jos. Între 5 și 7 decembrie s-au modificat. Alarmă!”.

Vlad Ciurea: „Nu am citit tot felul de povești”

În momentul în care s-a îmbolnăvit, Vlad Ciurea își amintește că a avut de ales între a face tratamentul acasă sau la spital. Cunoscutul neurochirurg a mers pe mâna colegilor medici „pentru că de aia e inventat spitalul”. Între timp, scăzuse și saturația de oxigen! „Niciun moment nu m-am simțit rău. Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră”.

Secretul, dacă se poate spune așa, a stat în faptul că s-a testat încă de la primul semnal de alarmă, iar ulteiror Vlad Ciurea i-a lăsat pe specialiști să-l trateze: „Eu m-am lăsat pe mâna lor, m-am predat. Nu că am citit tot felul de povești. Și m-au făcut bine. Nu am avut niciun moment de ezitare mentală. Am zis «Înving!». Contează foarte mult starea psihică”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase