Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, avertisment cu privire la valul 3 al pandemiei COVID: „Atacă în special persoanele tinere din două motive. În câteva săptămâni se va resimți în toată țara” (EXCLUSIV)

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, avertisment cu privire la valul 3 al pandemiei COVID: „Atacă în special persoanele tinere din două motive. În câteva săptămâni se va resimți în toată țara” (EXCLUSIV)
Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, avertisment cu privire la valul 3 al pandemiei COVID: „Atacă în sperial persoanele tinere din două motive. În câteva săptămâni se va resimți în toată țara” (EXCLUSIV)/ MEDIAFAX FOTO
Publicat: 01/03/2021, 12:38
Actualizat: 01/03/2021, 18:34

Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, atenționează că valul al treilea al pandemiei de COVID-19 ar putea fi unul mai exarcerbat, în condițiile în care persoanele tinere vor fi cele mai afectate. Totodată, medicul Oancea spune că cel de-al treilea val se va resimți în câteva săptămâni în toată țara, subliniind că transmiterea comunitară este mult mai rapidă, iar severitatea cazurilor este mult mai accentuată.

Oancea: „Atacă în special persoanele tinere”

Noi am atras atenția încă din noiembrie-decembrie conform evoluției virusului că în februarie va urma un val trei și că totul depinde de noi și de fluxul migrațional cât de repede va fi declanșat. Patologia gripei din 1918 a avut 4 valuri. Valul trei al pandemiei pare că va fi cel mai exarcerbat pentru că suntem deja în plin proces de vaccinare și este o concurență între fluctuațiile pe care virusul le produce și procesul de vaccinare. Din nefericire, acest val trei cu această tulpină britanică care se găsește la noi, atacă în special persoanele tinere din două motive: o mare parte dintre ei sunt vaccinați sau au trecut prin boală și în al doilea rând, specificitatea acestui virus ținând cont că se transmite și mai repede, este o simptomatologie mai accentuată. În 6-7 zile,  persoanele tinere active, vorbim de ciclul de vârstă între 25 și 45-50 ani prezintă modificări imagistice cu până la 45-50%. Dacă într-o săptămână nu aveau nimic, în 6-7 zile acestea pot avea modificări imagistice de 40-50%”, spune medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara.

Totodată, medicul primar pneumolog spune că cel de-al treilea val a venit într-un moment în care spitalele sunt pline.

Dacă valul doi ne-a prins cu un sistem sanitar care era ”relaxat”, din nefericire, valul trei ne-a prins cel puțin pe noi, în zona de vest a țării, cu un spital plin. De aceea. căutăm resurse în spitalele suport să deservim cât mai bine formele severe și foarte severe e boală”, mai spune medicul Oancea.

Transmiterea comunitară, mult mai rapidă

Managerul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara spune că cel de-al trilea val îi afectează inclusiv pe cei mici.

Valul trei a început și se resimte mai mult acum în veste țării, probabil în câteva săptămâni se va resimți și în restul țării. Din ce am observat din datele din Anglia, transmiterea comunitară este mult mai rapidă, iar severitatea cazurilor este mult mai accentuată. Vrem să observăm patologia pediatrică cât de afectată va fi. Am început să avem și copii, dar vrem să vedem și cât va percuta mediul de pediatrie”, a mai spus acesta.

Cât privește campania de vaccinare, medicul Oancea spune că suntem printre țările fruntașe din România: „Au intrat suficiente vaccinuri și se va începe vaccinarea în forță pentru că este o cursă între mutațiile virusului care vrea să supraviețuiască și procesul de vaccinare prin care vrem să oprim pandemia”, a mai spus acesta.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun