Peste 98% din pacienții COVID-19 critici de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj au fost vindecați. Declarațiile medicilor

Redactor:
Madalina Prundea
Peste 98% din pacienții COVID-19 critici de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj au fost vindecați. Declarațiile medicilor
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca / Sursa: CJ Cluj

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este cel mai performant spital COVID din România, susține conducerea Consiliului Județean Cluj, care citează o evaluare recentă a Ministerului Sănătății.

Rata vindecării pacienților aflați în stare critică de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este mult peste media națională, se arată în comunicatul de presă transmis, joi, de Consiliul Judeșean Cluj.

3.486 de vindecări din totalul celor 3.550 de pacienți

Conform documentului, în urma unei evaluări recent realizate la nivel național de către Ministerul Sănătății, care a avut în vedere o serie de indicatori specifici, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca se clasează pe primul loc în România în ceea ce privește rezultatele obținute în tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

În cadrul analizei citate de Consiliul Județean Cluj, unul dintre cei mai importanți indicatori avuți în vedere a fost cel legat de rata vindecării pacienților internați în spital, în stare gravă. Astfel, până în acest moment au fost înregistrate 3.486 de vindecări din totalul celor 3.550 de pacienți internați cu COVID-19 în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj, ceea ce înseamnă că 98,1% din pacienți au fost vindecați.

Astfel, potrivit documentului citat, este vorba de o rată de vindecare a pacienților în stare critică, mai mult decât dublă comparativ cu media națională.

La nivel național, bilanțul de la debutul pandemiei arată că au decedat 6.245 de persoane din totalul de 201.032 de confirmate cu noul coronavirus, ceea ce înseamnă o medie a ratei a mortalității de 3,1%.

Potrivit CJ Cluj, Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca dispune de 192 de paturi destinate pacienților infectați cu COVID-19, din care 20 la Terapie Intensivă.

Strategia medicilor pentru salvarea pacienților

Medicii de aici au făcut tot posibilul ca cei infectați cu noul coronavirus să nu ajungă la terapie intensivă, spune conducerea unității.

Ioan Mureșan, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, a declarat că secretul acestei reușite este ca în spatele terapiei intensive să fie o muncă susținută în așa fel încât pacienții să nu ajungă la terapie intensivă. Potrivit managerului, toate paturile sunt echipate cu aparate de oxigen, iar personalul medical a supravegheat permanent starea pacienților.

„Sunt asigurate cu oxigen și vacuum, la două stocatoare care funcționează încontinuu, de mare capacitate. Am pregătit asistenții pe terapie intensivă ca sub coordonarea medicilor de terapie intensivă să poată realiza pe secțiile obișnuite oxigeno-terapie și ventilație non-invazivă, astfel încât pacienții ajung pe secția de terapie doar cu forme severe și critice”, a declarat Ioan Mureșan, citat de Știrile Pro TV.

În plus, spune Ioan Mureșan, spitalul a făcut multe angajări în ultima perioadă, iar în laboratoare se lucrează în ritm susținut pentru a identifica infecțiile cu COVID-19. Potrivit CJ Cluj, numărul de teste realizate fiind de circa 450 de teste RT-PCR/zi, atât pentru pacienții internați, cât și pentru cei care efectuează testul la cerere.

Potrivit lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, citat în comunicat, instituția a investit 26 de milioane de lei, în ultimii patru ani, în aparatură și în îmbunătățirea infrastructurii Spitalului de Boli Infecțioase.

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
S-A SINUCIS chiar de ziua mamei, vedeta TV. ŞOC şi groază, în România
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Cum ești furat la bancomat. Românii cu card și cont bancar trebuie să știe asta
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
ANAF vinde mașini de lux la prețuri de nimic. Un BMW X5 costă doar 1.500...
S-A SINUCIS chiar de ziua mamei, vedeta TV. ŞOC şi groază, în România
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
Alertă după o descoperire TERIBILĂ pe o autostradă ÎNGHEȚATĂ din Siberia. „MONSTRUOS este puțin spus”
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
500 de lei pentru orice român care face asta. Este simplu. Ce condiție se impune
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Aceste semne zodiacale au o personalitate magnetică. Zodia Pești are capacitatea naturală de a oferi...
Inchide