Propunerea inedită a unui director de companie pharma: Românii care se vaccinează să primească o zi liberă după rapel (EXCLUSIV)

Propunerea inedită a unui director de companie pharma: Românii care se vaccinează să primească o zi liberă după rapel (EXCLUSIV)
Propunerea inedită a unui director de companie pharma: Românii care se vaccinează să primească o zi liberă după rapel Sursă foto / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 21/03/2021, 12:00
Actualizat: 21/03/2021, 12:47

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj și director executiv al Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER), propune ca autoritățile să ofere celor care s-au vaccinat împotriva COVID-19 o zi liberă după rapel, din cauza posibilelor reacții adverse care pot apărea.

O zi liberă după rapel

Majoritatea cu cei cu care am vorbit s-au simțit rău a doua zi după rapel. A treia zi nimeni nu a mai avut nimic. A fost un semnal pentru cei care s-au simțit rău și au avut o stare de astenie, febră, stare generală alterată. Foarte interesant faptul că au fost tineri care au avut reacții adverse destul de serioase, în schimb, sunt persoane în vârstă care nu au avut nimic.  Cine s-a mai imunizat în trecut cu vaccinul antigripal știe că după vaccinul antigripal o zi ai febră, ai o stare generală alterată pentru că organismul creeză anticorpi care să se luptă cu antigenele create de vaccin. Având în vedere că foarte multe persoane s-au simțit prost, am zis că este o idee bună ca autoritățile să ofere această zi liberă pentru că este evident că dacă te simți rău nu îți poți duce la bun sfârțit activitățiile de la serviciu. Dacă îți iei o zi de concediu, îți pierzi o zi de concediu, dar tu sprijini la oprirea pandemiei prin vaccinare. O zi liberă consider în continuare că este o idee bună și politicienilor le plac genul acesta de recompense cu zile libere. Poate va fi totuși implementată”, explică Dragoș Damian, CEO Terapia pentru GÂNDUL.

12 vaccinuri anti-COVID până la sfârșitul anului

Totodată, directorul Terapia spune că cel mai probabil, până la sfârșitul anului 2021, la nivel global, vor exista cel puțin 12 vaccinuri împotriva SARS-COV-2.

Anul trecut prin pandemie, după lockdown, dacă cineva ar fi spus că un milion din populația României va fi vaccinată cu un vaccin SARS-COV-2, nu ar fi crezut nimeni. Într-un an de zile s-a accelerat descoperirea, dezvoltarea și punerea pe piață a patru vaccinuri. Datele pe care le avem arată că până la sfârșitul anului, la nivel global, vor fi cel puțin 12 vaccinuri împotriva SARS-COV-2, mai multe vor veni în UE, mai multe în România, iar oamenii vor putea să-și aleagă, explică Dragoș Damian.

Dragoș Damian, CEO Terapia: „Nu avem o cultură a vaccinării”

Întrebat care sunt vaccinurile pe care le-ar recomanda, Dragoș Damian a răspuns: „Toate vaccinurile vor fi foarte bune, iar cele deja prezente cu siguranță vor fi îmbunătățite, iar efectele adverse vor fi reduse în intensitatea sau vor dispărea cu totul. Recomandarea este că peste un an de zile când vom avea o doză pe an sau o dată la șase luni și va fi găsit în farmacie, recomandarea este să fie luat cel mai ieftin pentru că această competiție între vaccinuri va stimula și scăderea prețului și acestea vor deveni mai accesibile. Dacă mă întrebați pe mine, ideal ar fi să fie pe piață atâtea vaccinuri încât să ne putem imuniza eficient, sigur și la cel mai mic preț. Din păcate, în România nu avem o cultură a vaccinării. În anii precedenți cel mult un milion de români se vaccinau cu vaccinul antigripal”, a mai spus acesta.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală